Skype integreras i Xbox One – kan styras med rösten

Äntligen gör Microsoft slag i saken och förverkligar sitt löfte om att Skype kommer till Xbox-konsolen. Planeringen har fortgått ända sen Redmond-företaget köpte upp den populära tjänsten 2011 men först nu får vi reda på att det faktiskt är något på gång. Många trodde säkert att Skype skulle göra sitt intåg redan till Xbox 360 och med det massiva uppdateringen av konsolens mjukvara var det nästan givet att tjänsten skulle bli implementerad.


Men så blev det alltså inte och först med Xbox One får vi vad som tidigare har lovats. Bättre sen än aldrig förstås, men det är ändå en sur karamell att suga på tills lanseringen i höst. Vad är det då vi får med Skype till Xbox One? Jo, med hjälp av en optimerad och förbättrad Kinect så erbjuds video- och röstsamtal av mycket hög kvalitet och flera steg över vad nuvarande Kinect och Xbox 360 klarar av. Välkommet vill jag lova för det är inte helt vackert idag.

skype logo

Med Skype på Xbox One kan användarna ta emot och ringa samtal medan de spelar, tittar på film och serier eller lyssnar på musik. Med ett så kallat Snap Mode kan man visa både samtalet och det man höll på med sida vid sida. Skype kan givetvis kontrolleras med rösten, händerna eller handkontrollen. Gruppsamtal med video har diskuterats och blir aktuellt, dock utan närmare information om hur många som kan delta samtidigt.

Redan i februari började Microsoft arbetet med att fasa ut Messenger och ersätta meddelandetjänsten med Skype – ett arbete som idag är avslutat och miljontals användare har fått ett nytt hem. Samtidigt har även de sista resterna av e-posttjänsten Hotmail ersatts helt av Outlook.com som är en rejäl nyhet för alla som gillar e-post och kommunikation. Helt klart värd att titta närmare på!