Tesla Cybertruck återkallas – alla 3878 bilar repareras

Tesla Cybertruck

Tesla återkallar alla 3 878 exemplar av Cybertruck som levererats. Anledningen är att gaspedalen kan fastna. Problemet är direkt livsfarligt och kommer att åtgärdas helt utan kostnad för kunderna.

Anledningen till att gaspedalen kan fastna är en brist vid tillverkningen. Den så kallade pedalkudden kan lossna och fastna vid de övriga pedalerna. Det i sin tur kan göra så att bilen ger konstant gas.

Pedalkudden lossnar på grund av det smörjmedel som används vid monteringen av gaspedalen. När ett hårt tryck appliceras på pedalen gör smörjmedlet att plattan släpper. Enligt uppgift ska medlet ha applicerats på grund av en “ej godkänd ändring”.

@el.chepito1985

serious problem with my Cybertruck and potential all Cybertrucks #tesla #cyberbeast #cybertruck #stopsale #recall

♬ original sound – el.chepito

Åtminstone är det den information som finns idag, från trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA i USA.

Samtliga exemplar av Cybertruck, tillverkade mellan den 13 november 2023 och den 4 april 2024, omfattas av återkallningen.

Nyheten och återkallningen är ännu ett bakslag för Tesla som redan kämpar med vikande försäljning. Att behöva återkalla en bil för att den är osäker är knappast något som står högt upp på bolagets önskelista.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.