Mikael Anderberg

Hej! Mitt namn är Mikael Anderberg och är grundaren och chefredaktören för Tekniksmart. Jag är en nördig teknikentusiast med ett brinnande intresse för allt som har med teknik att göra. Har arbetat inom teknikvärlden i över 20 år (om jag har räknat rätt), och har alltid haft ett stort intresse för att dela med mig av min kunskap och erfarenhet med andra.

Mikael Anderberg

Jag har också arbetat med copywriting och text i över 15 år. Älskar att skriva, och är alltid på jakt efter nya sätt att förmedla information på ett informativt och engagerande sätt.

Förutom teknik är jag också intresserad av gaming, fotografering och min familj. Jag älskar att spela på både Xbox och Playstation, och är alltid på jakt efter nya och spännande spel att utforska. Två favoritspel just nu är Dead Space Remake och Hogwarts Legacy. Önskar att jag hade ett Switch också, men väntar med att köpa tills Nintendo ökar FPS:en till åtminstone 60 fps (kom igen Nintendo, jag vet att ni kan!).

Jag tycker också om att fotografera, och jag älskar att fånga ögonblicket med kameran. Har en Nikon D610 och ett gäng objektiv. Bland annat ett Sigma 50 1.4 Art och en Sigma 105 2.8 Art. Har aldrig blivit kompis med mina blixtar, men jag har åtminstone två för tillfällen som kräver det (fotograferar dock helst utan dem).

Jag är gift och har tre barn och två katter. Är en familjemänniska som älskar att tillbringa tid med mina nära och kära.

Min passion för teknik

Jag har alltid varit intresserad av teknik. Mitt intresse började när jag fick tag på en Intel 100 MHz x86-processor och lyckades bygga ihop min första dator. Det var ett begränsat bygge utan ljudkort, men den kunde åtminstone köra SimCity och det räckte gott för mig.

Från det har det bara gått framåt med allt fler datorbyggen, kameraköp, spelkonsoler, mobiltelefoner och allt annat tekniskt som jag kunnat bygga och läsa mer om. I kombination med min passion för att skriva så var Tekniksmart en uppenbar förlängning av mitt jobb och intresse.

Jag älskar att lära mig nya saker, och jag är alltid på jakt efter de senaste trenderna inom teknik. Jag är övertygad om att AI har potential att förändra världen till det bättre, och jag vill vara en del av den förändringen. Därför studerar jag just nu artificiell intelligens för att förstå fördelarna, riskerna och potentialen framöver.

Mina mål med Tekniksmart

Jag grundade Tekniksmart som en förlängning av mitt intresse för skrivande och teknik. När jag inte får tillräckligt utlopp för det på annat håll så skriver jag här.

Jag vill också skapa en plattform där andra människor få hjälp och läsa om de senaste och hetaste trenderna, och dela med sig av sina erfarenheter i kommentarsfältet om de vill det. Jag tror att det är viktigt att ha en mötesplats där människor kan lära av varandra och utvecklas tillsammans. Tekniksmart är inte riktigt där än, men det är en plats för mig att lära andra och utveckla besökarna. Det är en start om inte annat.

Smått och lättsamt om mig

Utöver min passion för att skriva och teknik har jag också några andra personliga preferenser som är roliga att nämna.

  • Jag föredrar lakrits och choklad framför allt annat godis. Marsipan är inte helt fel det heller.
  • Jag dricker inte alkohol, men jag tycker om alkoholfri cider. Alkohol har aldrig varit intressant för mig, och jag är mer än gärna den som kör andra på sena fredag- och lördagskvällar.
  • Jag kör bil, men jag tar hellre promenader eller cyklar. Jag tycker att det är skönt att vara ute i naturen och röra på sig. Önskar att jag hade en hund för längre och mysigare promenader, men man kan inte ha tid och plats för allt i livet.
  • Läser gärna böcker på min läsplatta. Däremot får pappersboken stå kvar i bokhyllan. Mina favoritböcker idag är Sagan om Ringen-triologin och Liftarens Guide till Galaxen.