Kommer en andra säsong av Fallout? Svaret är ja

Fallout Amazon Prime 2023

Det tog knappt en vecka efter att tv-serien Fallout släpptes på Prime Video för Amazon att bekräfta säsong två. Den första säsongen blev omåttligt populär och det hade varit förvånande om inte en fortsättning skulle komma.

Fallout säsong 2 kommer att släppas. Exakt när är inte fastställt, men räkna med sent 2025 eller 2026.

I skrivande stund vet vi inte hur många som sett Fallout på Prime Video. Men klart är att kritiken är överväldigande positiv från både recensenter och vanliga prenumeranter. Och det är inte bara Fallout-fans som hyllar serien.

Trailern till Fallout-serien på Prime Video.

I ett pressmeddelande skriver Amazon att “under sina första fyra dagar har den högoktaniga serien blivit en hit hos sin globala publik, rankad bland tjänstens topp tre mest sedda titlar någonsin och den mest sedda säsongen globalt sedan Rings of Power.”

Serien, som följer tre olika huvudpersoner och därmed ger oss tre perspektiv på händelserna, ger inte en berättelse trogen Fallout-serien. Däremot har skaparna lagt in mängder av referenser till de många spelen som serien bygger på. Och det har tagits emot väl av tittarna.

Samtidigt har intresset för Fallout-spelen ökat enormt. Steam rapporterar att försäljningen av Fallout 4 har ökat med 7 500 procent jämfört med veckan innan serien hade premiär.

fallout series insta prime video amazon 2024
Fallout blev omåttligt populär – och får en säsong 2!

Det är inte bara Fallout som visat sig vara en succéadaptering från spelvärlden.

HBO hade stora framgångar med The Last of Us, en serie som precis likt Fallout är bekräftad att få en andra säsong. Och The Super Mario Bros. Movie sålde riktigt bra på biograferna, även om Chris Pratt har fått en hel del kritik för sitt röstskådespeleri som Mario.

Den stora frågan nu är bara hur länge vi måste vänta på den andra säsongen. Framtiden får visa.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.