Spotify Music Pro ger dig högupplöst Lossless-musik

Spotify logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Spotify kan erbjuda så kallat lossless-ljud med tillägget ”Music Pro”. Det avslöjar en användare som hittat referenser till den kommande funktionen i koden bakom Spotify.

Det har länge ryktats att Spotify planerar för en lansering av högupplöst ljud. Det har varit rejält många turer kring namnet ”Spotify Hi-Fi” som ska vara nya kvalitetsnivån i prenumerationen ”Supremium”.

Nu verkar det som att Spotify har bytt väg framåt. Med ett nytt tillägg kallat ”Music Pro” kan vi få både högupplöst lossless-musik och nya funktionen ”DJ remix”.

Gör en remix av dina favoritlåtar

Den senare ska göra det möjligt för prenumeranter att snabba upp, sakta ner och delvis redigera låtar. Mycket likt vad TikTok erbjuder idag.

De remixade låtarna kommer inte att bli tillgängliga på andra tjänster. Du kan alltså göra en remix-version av en låt och ladda upp den på Apple Music (det hade varit mycket förvånande om Spotify eller det bakomliggande musikbolaget tillät det).

Huruvida Music Pro blir av och i så fall när återstår att se.

Om inte det introduktionen av poddar är tillräckligt för att du ska börja med Spotify så kanske lossless-ljud som är högupplöst är tillräckligt lockande för att öppna plånboken.

Frågan är bara – när händer det?

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.