Arlo försämrar för användarna – dåligare molnlagring för video

Arlo Pro 5S 2K
Foto: Arlo

Arlo försämrar sin tjänst för användarna. Villkoren för molnlagring av video ändras så att maximalt 15 timmar per kamera får lagras i molnet.

Den nya policyn träder i kraft den 9 maj och gäller alla abonnemang som inte har stöd för oavbruten videoinspelning, så kallad CVR.

Anledningen till att policyn ändras påstås vara att Arlo vill förbättra upplevelsen för sina användare. Ett antal användare sägs använda en större mängd molnlagring på en så hög nivå att det påverkar alla andra.

Lästips: Arlo visar nya säkerhetskameran Pro 5S 2K

Fåtal användare med överdriven användning

Så kallad “överdriven användning” kommer att identifieras av Arlo framöver och de som bedöms använda sina kameror mer än normalt kommer att kontaktas för att hitta en lösning (som involverar att Arlo vill ha mer pengar).

Varför “ett litet antal av våra kunder använder ovanligt höga mängder datalagring” ska påverkar samtliga användare förstår vi inte.

Om det handlar om att minska belastningen på den interna utrustningen så att inte prestandan försämras för alla borde Arlo kunna kontakta de (påstått få) berörda individerna och hitta en lösning för dem, snarare än att förstöra för samtliga kunder.

Vår gissning är att det inte handlar om ett fåtal användare. Istället tror vi att Arlo vill hitta nya intäktskällor snarare än att hantera överanvändning. Om så faktiskt är fallet kommer vi troligtvis aldrig veta.

Lästips: Arlo Ultra 2 till Sverige – kostar från 3 695 kronor

Så mycket får du lagra i molnet

Med den nya policyn finns tre prisplaner att välja mellan:

  • Secure Single Cam: Totalt 15 timmar
  • Secure Multi-Cam: Totalt 15 timmar per kamera
  • Secure Plus. Totalt Totalt 15 timmar per kamera
  • CVR: Ingen gräns

Det finns givetvis fler begränsningar att ta i beaktning med varje prisplan. Med den obegränsade lagringen får du bara spela in i 1080p. Secure Single Cam och Multi-Cam stöder 2K-upplösning medan Secure Plus stöder 4K-upplösning.

Den billigaste lösningen kostar 4,99 euro. Vill du ha stöd för flera kameror kostar det 11,99 euro (2K) alterantivt 16,99 euro (4K). Ett CVR-abonnemang kostar från 12,99 euro beroende på hur lång lagringstid och hur många kameror du behöver.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.