Arlo Ultra 2 till Sverige – kostar från 3695 kronor

Arlo Ultra 2 har små nyheter och ett högt pris

arlo ultra 2 wet 2021

Arlo Ultra 2 är en ny övervakningskamera med 4K-upplösning, zoom upp till 12x och nattsyn.

Den nya övervakningskameran kommer till Sverige och når butikerna med ett riktpris runt 3 695 kronor för en ensam kamera, upp till 9 490 kronor för ett trepack.

Lästips: Arlo Pro 3 Floodlight i Sverige – kostar 3 290 kronor (2K, HDR, siren, 160 grader)

Arlo Ultra 2 har en mängd smarta funktioner och AI-tillämpningar som gör det enkelt att identifiera vad som finns framför övervakningskameran.

Alla identifieringsfunktioner fungerar utan kvalitetsförlust hela vägen ut till 12x zoom. Samtidigt har Arlo Ultra 2 en bred bildvinkel på 180 grader för att fånga så mycket som möjligt framför linsen.

Automatisk zoom och rörelse-tracking

Det finns inbyggd auto-zoom och rörelse-tracking som gör att fokus alltid ligger på rörelser framför övervakningskameran.

Allt som spelas in sparas lokalt eller på molnlagring för dig som har en prenumeration på Arlo Smart.

Arlo Smart finns i två varianter – Premier och Elite – där den sistnämnda är bästa alternativet för dig som vill spara 4K-klipp från Arlo Ultra 2 (annars skalas videokvaliteten automatiskt till 2K med Premier).

Cirkapriserna är 100 kronor per månad för Premier och 150 kronor per månad för Elite. Du kan läsa mer om Arlo Smart här.

Meddelanden i mobilen och inbyggd strålkastare/siren

Om Arlo Ultra 2 upptäcker rörelser kan det smarta systemet skicka ett meddelande till din mobiltelefon.

Lästips: Arlo Pro 3 är en säkerhetskamera med 2K-video & HDR för utomhusbruk

Då får du chansen att själv logga in via kompanjonappen och se i realtid vad som händer i hemmet. Övervakningskameran kan även tända den inbyggda strålkastaren och aktivera en siren om det behövs.

arlo ultra 2 3pack hubb 2021
Tre kameror och en hubb? Det blir norr om 10 000 kronor tack.

Den inbyggda mikrofonen snappar upp alla ljud som händer i närheten av övervakningskameran och du kan även prata direkt med eventuella personer i hemmet med hjälp av en högtalare.

Arlo Ultra 2 har aktiv brusreducering som ska hjälpa med att skapa en så klar och tydlig ljudbild som möjligt.

Få skillnader mellan Arlo Ultra 2 och gamla Arlo Ultra

Den enda stora nyheten mellan Arlo Ultra 2 och föregångaren Arlo Ultra är att den förstnämnda stöder WiFi över 5GHz-bandet.

Det gör att du får snabbare filöverföring när du har bra signalstyrka till routern eftersom bandbredden är högre än med 2.4GHz. Samtidigt är 5GHz känsligare för hinder och långa avstånd, så har du långt till routern är det inte säkert att stödet blir aktuellt för just dina övervakningskameror i hemmet.

Arlo Ultra introducerades sent i november 2018, så att det bara är så här små förändringar är kanske lite av en besvikelse. Vad tycker du?

Se de senaste och bästa priserna på Prisjakt

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.