Arlo Ultra – superdyr övervakningskamera med 4K & HDR

arlo-ultra

Arlo Ultra är en ny övervakningskamera som klarar 4K-upplösning, HDR och färgseende i mörker. En ny premium-kamera är det bästa som Arlo har släppt hittills – vilket också märks på den skyhöga prislappen.


Arlo Ultra ingår i tillverkarens serie med trådlösa övervakningskameror. Det är den i skrivande stund dyraste toppmodellen med bäst egenskaper och högst kvalitet.

Bland annat kan övervakningskameran spela in i 4K-upplösning och har stöd för HDR. Det betyder en skarpare, klarare bild med bättre detaljnivåer i de ljusaste respektive mörkaste områdena. Det finns även en inbyggd strålkastare som belyser området som spelas in.

Tack vare strålkastaren kan Arlo Ultra spela in i färg även under de sämsta ljusförhållanden och bildvinkeln anges till 180 grader. Och med en ny bildprocessor blir resultatet ännu bättre med högre kvalitet och snabbare behandling.

Arlo Ultra har ett skyhögt pris

Arlo Ultra kan monteras både inomhus och utomhus. Själva kameran är helt trådlös med inbyggt batteri, och måste anslutas till en hubb för att användas.


Denna hubb är kompatibel med äldre kameror i samma serie – som Arlo 2 Pro – och ger kameran dess unika funktionalitet. Arlo släpper regelbundna uppdateringar med förbättringar. Och Arlo Ultra har bland annat samma stöd för att identifiera personer och ringa räddningstjänsten när en inkräktare upptäcks.

Med ny teknik följer ett högre pris, och Arlo Ultra kostar betydligt mer än föregångarna. För bara en kamera och hubben betalar du runt 5 000 kronor. Om du vill ha ett paket med 2, 3 eller 4 kameror kostar det cirka 8 000, 10 000 respektive 13 000 kronor.