Ny rapport avslöjar: Google Hangouts försvinner under 2020

Google Hangouts Logo

Google Hangouts försvinner någon gång under 2020. Den populära meddelande- och videotjänsten kan ha spelat ut sin rätt, och enligt en ny rapport vill Google ta bort Hangouts helt.


Google Hangouts har de senaste åren varit fokuserad åt företagshåll. Då i två delar – Hangouts Chat och Hangouts Meet – som separerar funktionaliteten för meddelanden och videochattar.

Anledningen till att fokuset ligger på företaget är att Google introducerade Allo och Duo under 2016. Två appar som tog kärnfunktionaliteten från Hangouts till den bredare massan.

Google har varit minst sagt spretig i både kommunikation kring sina appar och tjänster, och runt utvecklingen som brustit på flera punkter. Trots att Allo skulle vara vägen framåt meddelanden så har appen inte fått någon kärlek från utvecklarna.

Google fokuserar på Android Messages & RCS

Istället valde Google att fokusera på sin Android Messages-app och Rich Communication Services (RCS). Och på den här fronten har Google släppt ett antal uppdateringar de senaste månaderna, vilket helt tar fokus från Hangouts, Allo och Duo.


Egentligen borde den stundande döden för Hangouts inte komma som någon förvåning. Den bristande utvecklingen, de nyare apparna och Googles ständiga eliminering av sina tjänster har varit en skarp varning sen en tid tillbaka.

Om du inte redan har lämnat Hangouts bakom dig så är det dags att leta alternativ. Tacksamt nog finns det en hel rad att välja mellan, bland annat från Google själv. Använder du fortfarande Hangouts? Och vad anser du om nyheten? Skriv en kommentar och berätta!