Google uppdaterar Fast Pair – kan synka mellan Bluetooth-hörlurar med Android

google-fast-pair

Google släppte stöd för Fast Pair till Android tidigare i oktober 2017. Tekniken gör att du snabbare och enklare kan ansluta dina bluetooth-hörlurar till en Android-telefon. Och nu blir Google Fast Pair ännu bättre.

  • Har funnits i mer än ett år – tillverkarna har inte hakat på tekniken
  • Anslut dina hörlurar och högtalare mycket snabbare till telefonen
  • Fast Pair fungerar med Tarah Wireless Sport Headphones, Google Pixelbud, Libratone’s Q Adapt On-Ear och Plantronics Voyager 8200
  • Apples nya hörlurar kan bli helt unika – släpps 2019

Google Fast Pair fungerar med både hörlurar och högtalare som ansluts via bluetooth. Inom en överskådlig framtid kommer tekniken att uppdateras för att kunna synkronisera sin anslutning med alla enheter kopplade till samma Google Play-konto.

Så vad betyder det i praktiken? Jo, det betyder att om du använder samma inloggning på tre mobiltelefoner så kan hörlurar och högtalare med Fast Pair ansluta till dessa med ett klick. Det påminner en hel del om hur Apple gör med sina AirPods.

Google avslöjar att företaget arbetat nära ett dussintal tillverkare för att implementera stöd för Fast Pair i deras hörlurar. Men, idag finns bara bekräftat att Jaybird är en av dem; och då mer specifikt hörlurarna Tarah Wireless Sport Headphones.

Svårt för Fast Pair att nå ut till marknaden i hörlurarna

Trots att Fast Pair har funnits tillgänglig i mer än ett år så har tillverkarna av hörlurar och högtalare inte hakat på tekniken. Inte heller kretstillverkarna verkar ha varit speciellt intresserade.

Google har planer på att ändra detta med nya uppdateringen till Fast Pair. I ett blogginlägg på den officiella utvecklarbloggen för Android säger företaget att de samarbetar med ledande bluetooth-företag. Bland annat Airoha Technology Corp, BES och Qualcomm Technologies International, Ltd. (QTIL).

Genom att implementera Fast Pair direkt i deras utvecklarverktyg för bluetooth blir det enklare för tillverkarna att ta del av tekniken när de utvecklar sina hörlurar och högtalare.

jaybird tarah wireless sport
Jaybird Tarah

Mer om Fast Pair & Tarah Wireless Sport Headphones

Ska jag köpa Tarah Wireless Sport Headphones?

Om du vill ha ett par trådlösa in-ear-lurar som designats för användning när du tränar, då är svaret sannolikt ja på den frågan. Är du däremot ute efter over-ear eller on-ear så bör du hitta något annat.Om du är intresserad av hörlurarna kan du läsa mer och se det senaste priset på Prisjakt.

Finns Google Fast Pair i min telefon?

Har du en mobiltelefon med Android 6.0 eller senare, och stöd för Bluetooth Low Energy (LE) så finns Fast Pair att använda direkt. Allt som behövs är hörlurar eller högtalare som stöder Fast Pair.

När får mina hörlurar X stöd för Fast Pair?

Det går inte att svara på här. I skrivande stund är det bara ett litet antal modeller som stöder Fast Pair. Om just din modell får stöd är upp till tillverkaren. Vi rekommenderar att du skriver till kundtjänsten och frågar om stödet är på gång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.