Fortnite kör i 60 fps – om du har en iPhone XR, XS eller XS Max

Fortnite iOS

Fortnite kan köras i 60 fps på senaste generationens iPhone XR, XS och XS Max. En klar fördel över att använda en Android-telefon och på spelkonsolen Nintendo Switch.


  • Android och Switch kan bara köra Fortnite i 30 fps
  • Fortnite på iPhone kräver iOS 11 och senare versioner
  • Oklart när Android-telefoner kan köra Fortnite i 60 fps
  • Fortnite har nu 200 miljoner spelare

En fördel med att kunna köra Fortnite i 60 fps är att bildvisningen blir mjukare och att snabba rörelser har en skarpare bild. Och skillnaden mot Android och Switch – som bara klarar 30 fps – är klart märkbar.

Men även om det är en märkbar skillnad i bildkvalitet så är prislappen också flera gånger högre med en iPhone-telefon jämfört med Nintendo Switch. Speciellt om du tänker köpa telefonen för just Fortnite.

Nämnvärt är att Fortnite även körs i 60 fps på spelkonsoler som Playstation 4 och Xbox One X. Klart billigare än iPhone-telefonerna, men knappast lika portabla. Inget du kan ta med dig på flygresan eller bussen precis.

Fortnite also runs at 60 fps on more powerful consoles, including the PlayStation 4 and Xbox One X. Android mobile devices currently cap the game at 30 fps, and Epic hasn’t announced support for any Android phone.

The Verge

Fortnite släpptes på Apple App Store den 15 mars 2018. Initialt behövdes en speciell inbjudan från Epic Games eller en vän med åtkomst, senare öppnades spelet för alla. Storleken på spelet var 2 GB och kan bara spelas på iOS 11 eller senare.


Idag kan du spela Fortnite på alla stora plattformar, från mobiltelefoner till PC och spelkonsoler. Det har gjort att spelet tagit stora marknadsandelar från PUBG som fortfarande kämpar för att hitta ut på exempelvis Playstation 4 (släpps den 4 december 2018).