Fortnite har nu 200 miljoner spelare

Fortnite

Fortnite fortsätter att vara en enorm framgångssaga, nu med 200 miljoner registrerade spelare. Det är en ökning med 60 procent jämfört med för mindre än sex månader sedan.


Nu kanske 200 miljoner registrerade spelar låter mycket, men ha i åtanke att det knappast är så många som faktiskt spelar regelbundet. Tidigare i november rapporterade spelutvecklaren Epic Games att Fortnite passerade 8,3 miljoner samtidiga spelare.

Tidigare i juni hade Fortnite runt 125 miljoner spelare, och i januari bra 40 miljoner spelare. Spelet har alltså ökat med 75 miljoner på bara sex månader – en imponerande siffra hur man än mäter.

Det är inte konstigt att Epic Games kunde rapportera intäkter på mer än 1 miljard dollar fram till juli i år. Hur länge succén håller i sig återstår att se, men just nu är Fortnite tveklöst marknadens populäraste onlinespel.

Turneringar med prispengar på 1 miljon dollar 

Mörka moln tornar dock upp sig på himlen för Epic Games. Flera tunga konkurrenter har släppt spel med egna Battle Royale-liknande spellägen, och fler är på väg. Idag har bland annat Call of Duty: Black Ops 4 och Red Dead Redemption 2 sådana spellägen.


De lär dock inte kunna nå samma popularitet som Fortnite över en natt. Speciellt inte när Fortnite har blivit så extremet populär – inte minst på Twitch – och håller turneringar med priser på en miljon dollar.

Intresset på Twitch har faktiskt minskat något på senare tid, åtminstone sen september månad. Då släpptes den sjätte säsongen på Fortnite, och kanske har spelarna börjat tappa lite intresse. Epic Games tänker dock inte låta någon vila utan har mer material redo för att hålla intresset på topp.