Diablo Immortal – första mobilexklusiva Diablo-spelet (trailer)

diablo-immortal-barbarian

Diablo Immortal är ett fullfjädrat RPG från Blizzard. Spelet presenterades under BlizzCon 2018 och är tidsmässigt en efterföljare till Diablo II: Lord of Destruction. Spelet släpps till Android och iOS.

  • Diablo Immortal är Blizzards första mobilexklusiva titel för Diablo-serien
  • Utvecklas i samarbete med kinesiska NetEase Games
  • Förhandsregistrera dig på Android eller iOS – kan få en beta-inbjudan
  • Samma klasser som tidigare Diablo-spel; nya uppdrag, fiender och områden

Diablo Immortal använder sig av flera olika klasser precis som i de tidigare Diablo-spelen från Blizzard. Det betyder att du har Monk, Wizard, Crusader, Demon Hunter, Necromancer och Barbarian att välja mellan.

Första trailerna som visar hur Diablo Immportal ser ut.

Då spelet utspelar sig mellan Diablo II och Diablo III har spelarna mängder av nya uppdrag, berättelser och platser att ta del av. Blizzard är tämligen försiktiga med informationen just nu, men vad vi ser från trailers ser det riktigt lovande ut.

The Worldstone lies shattered, yet great power remains within its corrupted fragments. Power that Diablo’s minions hope to harness to bring about the return of the Lord of Terror.

The Archangel Tyrael is presumed dead, and mankind is left to deal with the aftermath of his actions. Fragments of the corrupted Worldstone taint the land, bringing forth ancient evils who are looking to harvest the stone’s power and use it to control humanity.

Blizzard

Spelet är ett så kallat RPG (vilket i korta drag betyder att det har element från rollspelsvärlden), men också MMOAG. Eller Massively Multiplayer Online Action Game. Med stöd för många samtidiga spelare på samma karta används dynamiska händelser där spelarna kan hoppa in och ut för att samarbeta i grupper.

Cinematisk trailer för Diablo Immortal

Du kan alltså bjuda in dina vänner till en runda Diablo Immortal, eller bara gå med i en öppen grupp som andra spelare har satt upp. Exakt hur det hela med dynamiska händelser och gruppsamarbeten ska fungera återstår att se, men kanske får vi en upplevelse lik den i Diablo 3.

Blizzard har öppnat för förhandsregistrering på både Android och iOS. Den som registrerar sig för spelet kan även komma att få inbjudningar till framtida beta-tester av Diablo Immortal. Just i skrivande stund finns bara Android-versionen att förhandsregistrera.

Läs mer om Diablo Immortal på den officiella sidan för spelet hos Blizzard.

Frågor och svar om Diablo Immortal

Varför släpper Blizzard nya Diablo Immortal till mobilen

Det är inte någon högoddsare att mobiltelefonerna är framtiden för gaming. Och Blizzard förstår det. Vi har sett hur spel som Fortnite har blivit extremt populära, och det vore inte konstigt om Blizzard vill nyttja Diablo-seriens status på marknaden för att nå miljontals spelare på deras mobiltelefoner.

Hur mycket kostar Diablo Immortal?

I skrivande stund vet vi inte om Diablo Immortal har ett fast pris eller blir free-to-play. Om vi följer den rådande trenden så är det gratisspel med ingame-purchases som gäller. Det är mer lukrativt för spelutvecklarna än att ha ett fast pris för hela spelet.

Kan min mobiltelefon köra Diablo Immortal?

Om du har en nyare Android-telefon eller iPhone så är sannolikheten stor att spelet fungerar. Men i skrivande stund har Blizzard inte avslöjat några krav, så det återstår lite att se vad som behövs av din telefon eller surfplatta. 

Är det bara Blizzard som utvecklat Diablo Immortal?

Nej, Blizzard har utvecklat spelet i samarbete med NetEase. En kinesisk spelutvecklare med titlar som Crusaders of Light, Eternal Arena och….UNO? Spelutvecklaren är ett känt namn på den asiatiska marknaden, men inte fullt lika så i USA och Europa.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.