Huawei Mate 20 Pro har en superkänslig skärm – spricker enkelt

huawei-mate-20-pro

Vad som än händer med din Huawei Mate 20 Pro – låt inte skärmen gå sönder. För om den gör det så riskerar den inbyggda fingeravtrycksläsaren att fungera, och det ställer till med stora bekymmer för användningen.


Huawei Mate 20 Pro är otvivelaktigt en av marknadens absolut bästa mobiltelefoner just nu. Grym prestanda, fantastisk kamera och en stor, fin OLED-skärm. Lite ironiskt nog är en av telefonens största fördelar också dess akilleshäl.

Tester som utförts visar att det är mycket enkelt att förstöra skärmen i Mate 20 Pro. Och när det sker är risken överhängande att den inbyggda fingeravtrycksläsaren går sönder – vilket ytterligare läggs på kostnaden för en reparation.


huawei-mate-20-pro

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro är en flaggskeppsmodell som släpptes i november 2018. Den ersätter Mate 10 Pro och har en stor OLED-skärm, kamera på 40 megapixel och AI-kretsar. Mate 20 Pro är första telefonen med snabba Kirin 980-processorn från Huawei.

Läs mer om Huawei Mate 20 Pro på den officiella produktsidan.Mer positivt är att baksidan av glas är mycket tålig. Reptåligheten är hög och tillsammans med ett stadigt skal av plast eller aluminium ökar sannolikheten att telefonen klarar ett tapp eller en stöt.

Baksidan är dock inte tillräcklig för att hindra skärmen från att knäckas om du skulle, exempelvis sätta dig på telefonen när den är i bakfickan. När YouTube-kanalen JerryRigEverything sätter lite press med tummarna på baksidan så knäcks glaset snabbt.

Samma test med Mate 10 Pro resulterade inte i att skärmen sprack, så Huawei har tappat i kvalitet på den punkten.

En sannolik anledning till att skärmen sprack så enkelt kan vara att kanterna är böjda, vilket de inte är med Mate 10 Pro. Det kan vara så enkelt att Huawei måste ta sig förbi första generationen med kurvade skärmar för att hitta rätt toleransnivå, vilket så klart inte hjälper de med en Mate 20 Pro idag.


Överlag är Huawei Mate 20 Pro en riktigt bra mobiltelefon. Om du är nyfiken på prislappen kan du kolla de senaste priserna på Prisjakt