Huawei Mate 20 Pro har problem med skärmen – användarna klagar på grönton

huawei-mate-20-pro-gronton

Huawei Mate 20 Pro kan ha ett mycket irriterande problem med den stora AMOLED-skärmen. Allt eftersom fler användare får sina telefoner kommer rapporter om att kanterna på skärmarna är missfärgade i en grön ton.


Huawei Mate 20 Pro är knappast en billig mobiltelefon. Den kostar från cirka 9 995 kronor vid lanseringen, och den anses var marknadens kanske absolut bästa mobiltelefon just nu. Recension efter recension hyllar modellen för sina egenskaper.

Men allt är kanske inte helt okej med den nya telefonen. Många användare rapporterar att kanterna på skärmen till deras nya Mate 20 Pro visar en oväntad grönaktig ton.


huawei-mate-20-pro

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro är en flaggskeppsmodell som släpptes i november 2018. Den ersätter Mate 10 Pro och har en stor OLED-skärm, kamera på 40 megapixel och AI-kretsar. Mate 20 Pro är första telefonen med snabba Kirin 980-processorn från Huawei.

Läs mer om Huawei Mate 20 Pro på den officiella produktsidan.Den gröna tonen verkar uppstå när skärmens ljusstyrka är låg och när bakgrunden är mörk. Om du har en Mate 20 Pro kan du enkelt testa om just din enhet är drabbad genom att dra ner på ljuset rejält. Märker du en grön, oväntad ton i kanterna?

huawei-mate-20-pro

Huawei känner till kritiken mot Mate 20 Pro

Huawei har uppmärksammat kritiken och säger i ett uttalande att OLED-skärmen kan ha en lättare missfärgning på grund av de rundade kanterna. Det ska alltså vara något helt normalt.

Problemet med Huaweis förklaring är att den gröna tonen inte bara är av det lättare slaget. Den är extremt tydlig och direkt irriterande.

Här är det officiella uttalandet från Huawei:

”The Mate 20 Pro uses an industry-leading flexible OLED screen featuring special design curved edges for an enhanced visual experience and holding comfort. This may lead to slight discolouration when viewed from different angles. In extremely dim lighting conditions, when the screen brightness is too low, or when using dark wallpapers, these differences can be exaggerated. If the colour cast affects your normal use, take your phone to an authorized Customer service Center for assistance.”

Huawei kallar skärmen för marknadsledande med förbättrad visuell upplevelse. Om den gröna tonen är en förbättring så är det tveklöst något vi inte vill se i en mobiltelefon för 9 995 kronor.

Den stora frågan är nu om Huawei tänker göra något åt gröntonen, och om de kan fixa det med hjälp av en uppdatering till mjukvaran. Förhoppningsvis finns en lösning och inte bara bortförklaringar.

Följ artikeln för fler uppdateringar kring skärmproblem med Huawei Mate 20 Pro.