Spotify som beta-version till Apple Watch – prova idag!

Spotify Logo

Nu kan du ladda ner Spotify som beta-version till din Apple Watch. Den första versionen saknar en hel del funktioner, men du får åtminstone chansen att prova det som redan finns.

Den nuvarande beta-versionen är mycket sparsam kring funktionerna. I princip fungerar Spotify-appen som en förlängd kontroll för uppspelning, och inte mycket mer än så.

Du kan starta och pausa musik, samt hoppa mellan låtar. Det går även att se senaste spelade låtarna samt blanda uppspelningen av listor.

Vad du däremot inte kan göra är att strömma musik från telefonen till smartklockan över 4G/LTE. Inte heller har du Siri-kontroller eller offline-synkronisering. Men räkna med att fler funktioner visar sig med tiden.

Spotify till watchOS har utvecklats sen 2017

Appen har varit under utveckling sen tidigt 2017. Utvecklingen leds av Andrew Chang som stod bakom den populära Snowy-appen för Spotify-stöd till watchOS. Han slutade arbeta med sin egen app och gick till Spotify för att ta fram en officiell lösning istället.

Exakt när den färdiga versionen kan släppas återstår att se, men räkna med att det dröjer. Utvecklingen har snart pågått i två år, och idag finns bara ett skal av funktioner som måste förbättras.

Om du inte har en Apple Watch utan har valt Wear OS istället, då har du faktiskt en Spotify-app att använda där med.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.