Spotify till Wear OS

spotify-wear-os-official

Det dröjde fyra år efter att Google först presenterade Android Wear – som idag heter – Wear OS – tills Spotify släppte en officiell app. Nu är den äntligen här, och användarna hyllar världens största musiktjänst för beslutet att släppa den.

En av de absolut mest eftersökta applikationerna till Wear OS har varit Spotify. Visst finns det redan appar som kan styra musik direkt från handleden med smartklockor, men någon officiell app har det inte funnits – hittills.

Med den officiella Spotify-appen i din smartklocka kan du bland annat starta och pausa uppspelningen av musik, hoppa framåt och bakåt i låtlistan, samt se låtar och listor. Du kan till och med lägga till nya låtar i dina favoritlistor om du vill.

Och eftersom Spotify-appen har stöd för Spotify Connect så kan den användas för att styra smarta högtalare med Connect-stöd. Bland annat ändra vilken källa för musik som högtalarna ska använda.

fossil spotify wearos app

Spotify i samarbete med tillverkaren Fossil

Spotify samarbetar med tillverkaren Fossil för att göra Spotify-appen till förinstallerad på flera olika modeller från november månad. Det gäller bland annat Gen 4 och Michael Kors Access Runway.

Gen 4 består i skrivande stund av två modeller: Gen 4 Q Explorist HR Smartwatch och Gen 4 Q Venture HR Smartwatch. Den förstnämnda finns i tre varianter med armband i stål, läder och gummi. Den sistnämnda är designad för kvinnor med ett tunnare läderband.

Michael Kors Access Runway är en smartklocka från Fossil som utvecklats i samarbete med Michael Kors, vilket så klart namnet också antyder. Modellen finns i minst sex varianter med armband i stål och olika färgfinish.

Läs mer om nyheten på den officiella Spotify-bloggen.

Frågor och svar om Spotify-appen till Wear OS

Hur installerar jag Spotify-appen?

Du installerar Spotify-appen till Wear OS via Google Play Store. Antingen på mobiltelefonen eller direkt på smartklockan. Tänk på att du måste ha den senaste huvudappen från Spotify för att klock-appen ska fungera korrekt.

Kostar det något?

Om du ska få ut något bra av Spotify i mobiltelefonen måste du betala för en Spotify-prenumeration, vilket idag är 99 kronor per månad. Det är inte ett måste, men vill du kunna nyttja all funktionalitet så är det nödvändigt. Om du klarar dig med grundfunktionerna, ja då är Spotify en helt kostnadsfri tjänst.

Vad är Spotify Connect?

Spotify Connect är en teknik för att styra högtalare med mobiltelefonen. Om du har en högtalare som stöder Spotify Connect kan du se denna i Spotify-appen under ”Devices Available”. Klicka på enheten du vill lyssna från så börjar den spela din musik. Sen kan du styra uppspelningen direkt i mobilen eller från smartklockan.

När släpps Spotify-appen till Wear OS?

Spotify-appen till Wear OS går att ladda ner från den 21 oktober 2018. På vissa marknader har den funnits tillgänglig dagarna tidigare än så.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.