Världens kraftfullaste Android-telefon är…

asus-rog-phone

Kan du gissa vilken mobiltelefon med Android som just nu är världens kraftfullaste? Nej, den är inte tillverkad av Samsung eller någon av de andra, största tillverkarna.


Webbsajten AnTuTu har släppt en uppdaterad lista över de tio bäst presterande Android-telefonerna för september 2018. Den har så många som fyra mobiltelefoner från kinesiska tillverkaren Xiaomi – men det är Asus som tar förstaplatsen.

Asus ROG Phone lyckades prestera ihop otroliga 299 706 poäng i AnTuTus prestandatest. Det är på bekvämt avstånd från tvåan Xiaomi Mi Black Shark som fick 290 602 poäng i samma test, och trean OnePlus 6 som nådde 289 424 poäng.

antutu android topplista sept2018
Klicka på bilden för en större version.

Asus har verkligen visat framfötterna med sina senaste mobiltelefoner i den högre prisklassen. Med ROG Phone presenterade Asus en extrem gamingtelefon för de exceptionellt krävande användarna; det märks på både prislappen och hårdvaran.

Asus ROG Phone har en speciell skärm med hög uppdateringsfrekvens

Med Asus ROG Phone får du en mobiltelefon med 6-tums AMOLED-skärm i upplösningen 2 160 x 1 080 pixlar. Inget konstigt där, det är många konkurrenter som matchar de specifikationerna. Vad som däremot står ut är uppdateringsfrekvensen på höga 90 Hz.


Under skärmen sitter snabba processorn Qualcomm Snapdragon 845 som är klockad till 2,96 GHz. Hastigheten är extra hög jämfört med andra telefoner som använder Snapdragon 845, vilket är möjligt tack vare den speciella kylning som ROG Phone använder.

ackompanjerad av grafikkretsen Adreno 630 och 8 GB RAM-minne. Till all prestanda kan du köpa tillbehör som sidokontroller (likt med Nintendo Switch) och TwinView Dock (ger dig en extra, övre skärm) som gör det smidigare att spela på telefonen.

De andra mobiltelefonerna i listan är knappast långsamma heller. Med ROG Phone dominerar med sin plats i toppen. Frågan är nu hur länge modellen kan hålla sig kvar. Huawei Mate 20-serien är släppt med supersnabba Kirin 980-processorn – kan den slå Asus ROG Phone?

Asus ROG Phone kan köpas i butik från den 28 oktober 2018. Cirkapriset vid lansering var 9 999 kronor inklusive moms.