Samsung Galaxy S9 uppdaterad med förbättrad kamera & säkerhetsfixar

samsung-galaxy-s9-plus-all-colors

Samsung har släppt en uppdateringen till mjukvaran i Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus. Nyheterna är förbättrad kamera och säkerhetsfixar. Samtidigt förbättras helt nya Galaxy Watch med en uppdatering.

Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus har fått flera uppdateringen sen modellerna släpptes tidigare i mars 2018. Och nu är det dags för nästa med förbättringar till frontkameran och som fixar sårbarheter i Android.

Det handlar inte om några större förbättringar. Nyheten till frontkameran är att ansikten nu blir ljusare när det finns ljuskällor i bakgrunden. Det gör att du får en bättre exponerad bild, vilket så klart är välkommet.

Säkerhetsfixarna kommer från Google och är de senaste för oktober månad. Dessa är viktiga att du installerar så fort de släpps, eftersom de håller din telefon säker och skyddad mot attacker från appar och via internet.

Liten uppdatering på bara 244 MB

Uppdateringen är relativt liten och väger bara in på 244 MB. Tillräckligt för att vi ska rekommendera att uppdateringen laddas ner via WiFi för att inte belasta en eventuell surfpott.


Normalt installeras uppdateringen OTA och du får den automatiskt till din mobiltelefon. Om du vill ladda ner och installera den manuellt kan du göra det via webbsajten SAM Mobile.

Versionerna att hålla koll på är G960FXXU2BRJ3 för Galaxy S9 och G965FXXU2BRJ3 för Galaxy S9 Plus.

Läs mer om nyheten här.

samsung-galaxy-watch-2018

Nya Galaxy Watch har uppdaterats – förbättrad musikuppspelning

Samsung Galaxy Watch har också uppdaterats med förbättringar. Precis som med mobiltelefonerna är det inte några banbrytande optimeringar, men de är inte desto mindre välkomna för det.

Ändringsloggen går inte in på några detaljer. Men vi vet åtminstone att stabiliteten vid musikuppspelning har förbättrats och att laddningen av batteriet nu är stabilare. Även användning och upplevelse har förbättrats, vad nu det betyder.

Uppdateringen installeras utan att du behöver återställa smartklockan.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.