YouTube på gång till Nintendo Switch enligt nya uppgifter

Nintendo Switch

Nintendo Switch kan få sin efterlängtade YouTube-app nästa vecka. Den japanska speljätten har hittills hårdnackat valt bort både YouTube och andra filmrelaterade appar, men nu kan det finnas en ljusning.


Nya rapporter pekar på att Switch kan få en YouTube-app inom de kommande dagarna. Bland annat har besökare på Nintendos webbsajt hittat YouTube-appen i listan med appförslag. Då med en tydlig markering om lansering den 8 november.

Efter att nyheten började spridas har förslaget tagits bort från webbsajten. Huruvida någon var för snabb på knappen eller om förslaget aldrig skulle ha visats överhuvudtaget återstår att se. Men att Switch saknar YouTube är fortsatt förvånande.

Nintendo har hela tiden vidhållit att Switch är och förblir en plattform främst för spel. Därför har YouTube, Netflix och de andra filmtjänster inte fått något utrymme på spelkonsolen.

Xbox och Playstation lyfts fram som bättre val

Men eftersom Switch är en praktisk, handhållen konsol med relativt stor skärm så är den som gjord för mer än bara spel. Man kan skämta om den jämförelsevis begränsade prestanda jämfört med Xbox och Playstation, men film kan den nog allt spela utan problem.


Nintendo har garanterat förlorat många potentiella köpare eftersom man inte kan kolla på film med Switch. Både Microsoft och Sony lyfter fram sina egna modeller som kompletta mediamaskiner för både spel och högupplöst film, och det måste nog Nintendo göra med Switch om den ska hänga med.

Frågan är bara – skulle den klara 4K och HDR? Idag begränsas upplevelsen till 1 920 x 1 080 även med en 4K-tv. För att på allvar slåss med Xbox och Playstation behövs en ny, kraftfullare Switch-modell – och den får inte dröja alltför länge nu när Switch-försäljningen börjat dala.

En rapport från anonyma källor pekar på en Nintendo Switch med mer RAM-minne, större lagringsutrymme och dynamiskt skalbar bild som tillåter 4K-upplösning. Om det stämmer, ja det återstår att se.

Vad hoppas du på från Nintendo i nästa Switch-modell? Skriv en kommentar och berätta!