Stöd för hashtaggar i Google Maps

google-maps-logo-2018

Google Maps har äntligen fått stöd för hashtaggar i skrivna omdömen. Det betyder att läsare kan klicka på nyckelord och se andra omdömen för platser och företag som har samma nyckelord.


Upp till fem hashtaggar kan användas i samma omdöme på Google Maps. Den som redan har skrivit en mängd omdömen kan enkelt gå tillbaka och redigera dessa för att lägga till hashtaggar om man vill.

Google har sagt att hashtaggar i Maps inte får vara breda. Det betyder att man bör undvika nyckelord som inte ger specifik hjälp till andra läsare.

Till en början var det bara inbjudna medlemmar i Google Local Guides-programmet som fick testa nya funktionen. Idag har den rullat ut till samtliga Google Maps-användare.

Nya funktioner släpps regelbundet till Google Maps

Och hashtaggar är bara en av flera välkomna, nya funktioner som introducerats på senare tid.


Tidigare i september kom stöd för att snabbt lägga till stopp på en resa genom att hålla fingret över en plats på kartan. Platsen läggs till i en lista som kan delas med familj och vänner.

I oktober introducerades en Följ-knapp i Android-versionen av Google Maps. Med den kan användarna enkelt följa platser och de förändringar som sker där.


Google Maps hittar du på Google Play Store – eller redan förinstallerad på din Android-telefon om du har tur. Appen är gratis att ladda ner och använda, undantagsvis för eventuell data som förbrukas.