Microsoft Launcher: Nu med stöd för To-Do, Sticky Notes och ett digitalt hälsokort

microsoft-launcher-v5-1

Microsoft Launcher har uppdaterats till version 5.1 – och med det följer en hel rad spännande förbättringar. Bland annat stöd för To-Do och Sticky Notes. Det har även tillkommit ett digitalt hälsokort.

Microsoft Launcher ersätter det inbyggda utseendet i Android med ett som designats av Microsoft. Om du använder exempelvis Office 365, Outlook och OneDrive kan Launcher ge en rad fördelar med sina smarta integrationer.

Och med nya version 5.1 får du flera nyheter som lyfter appen rejält för de som redan investerat sig i Microsofts ekosystem. Med stödet för To-Do kan du se alla dina att-göra-listor direkt i Microsoft Launcher, så du slipper öppna appen i mobilen eller på datorn.

Om du använder Sticky Notes med din Windows 10-dator får du upp alla dessa direkt i mobiltelefon med Launcher. Oavsett om det är Sticky Notes från Windows, Outlook, Cortana eller OneNote i mobilen. Smart och praktiskt när du vill ha dina anteckningar snabbt åtkomliga.

Microsoft Launcher visar hur tid du spenderar med mobiltelefonen

Är du fundersam på hur mycket tid du spenderar med mobiltelefonen så behöver du bara installera Launcher för att se det direkt i denna. Version 5.1 introducerar ett tidskort som visar hur mycket skärmtid du använder, vilka appar som används mest och hur många gånger du låser upp skärmen varje dag.

Om du redan har en mobiltelefon med Android 9.0 ”Pie” så bör du veta att exakt sådant skärminformation redan finns inbyggd i operativsystemet. Gå till Inställningar > Digitalt saldo. Här hittar du en virtuell skattkista med data om hur din telefon används tidsmässigt.

Slutligen kan vi nämna att du kan säga ”Hey Cortana” för att öppna den digital assistenten, om du använder språkinställningen English-US vill säga. Det visas snabbsvar om aktier och valutor för de som vill ha det, och det finns ett uppdaterat kort för kollektivtrafik och multi-engagemang.


Microsoft Launcher hittar du på Google Play Store. Appen är gratis att ladda ner och använda. För att dra full nytta av alla fördelar med Launcher krävs ett Microsoft-konto och att du använder företagets tjänster.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.