Apples nya hörlurar kan bli helt unika – släpps 2019

Apple Logo

Apple kan släppa så kallade over-ear-lurar under 2019 – och de kan få teknik från smarta högtalaren Homepod.


Flera källor pekar på att Apple arbetar med heltäckande hörlurar av typen over-ear. De ska vara helt trådlösa och fungerar som ett alternativ till befintliga AirPods.

Hörlurarna kommer alltså inte att vara en del av varumärket Beats som redan har ett stort antal modeller på marknaden.

Idag finns ytterst lite information om hörlurarna att tillgå. Men via patentansökningar kan vi kanske få en glimt av vad framtiden har att erbjuda.

En sak som dykt upp via amerikanska patent- och registreringsverket är en design som gör att hörlurarna inte har en fast vänster- och högersida.


apple headphone patent left right

De är så kallat reversibla där hörlurarna själv noterar hur du sätter dem på huvudet och själv väljer vad som är vänster och höger. Att det här inte redan är en sak på marknaden är helt oförståeligt egentligen.

Patentansökan visar även att varje hörlurskåpa har fem interna mikrofoner. Inget nytt med mikrofoner egentligen, det är antalet som är anmärkningsvärt här.

Med fem mikrofoner per kåpa kan Apple potentiellt filtrera bort mer bakgrundsbrus än tidigare varit möjligt. Och på så vis ge samtalspartnern ett klarar, mer tydligt tal.

beats-studio-3-wireless-skyline-edition
Vänta inte – det finns många bra hörlurar idag. Här är ett exemplar från Beats.

Borde jag vänta med att köpa hörlurar?

Om du är i behov av ett par hörlurar så finns ingen anledning att vänta på Apples – om de ens kommer. Allt ovan är från källor och analytiker som säger sig veta vad som kommer, det är inte officiella uppgifter.

Det finns många utmärkta tillverkare av hörlurar på marknaden idag. Bäst för Apple-produkter är Beats med den unika W-kretsen för snabbanslutning och effektivare energihantering med iPhones och iPads. Sony och Bose gör också fantastiska hörlurar med utmärkt kvalitet.

Tänk på att prova intressanta hörlurar innan du köper dem. Det skiljer stort i hur ljudet upplevs och om du kan bör du testa detta innan du tar fram plånboken. Vilket så klart är lättare sagt än gjort.

Vilka hörlurar använder du till din iPhone, eller Android-telefon? Skriv gärna en kommentar och tipsa oss!