Nya Playstation 4 Pro är mycket tystare – samma prestanda som gamla PS4 Pro

Sony Playstation 4 Pro

Sony har släppt en uppgraderad Playstation 4 Pro – CUH-7200 – som är betydligt tystare än originalet. Och den japanska speljätten har inte sagt ett knyst om det förrän idag.

Sony Playstation 4 Pro kan vara minst sagt högljudd med sina fläktar. Långt mer hörbar än exempelvis Xbox One X. Nu har Sony gjort något åt oljudet och lanserar en förfinad Playstation 4 Pro med versionsnumret CUH-7200.

Den ”nya” modellen har en sänkt lägsta ljudnivå från runt 50 decibel till 44 decibel vid normalt bruk. Och som högst stannar spelkonsolen vid 48 decibel. Det är en nämnvärd sänkning som spelarna lär märka sida vid sida med gamla Playstation 4 Pro.

Den stora frågan är nu vad Sony har gjort för att sänka ljudnivån. Företaget har inte bekräftat några specifika ändringar, så det spekuleras i att spelkonsolen tillåts köras varmare än tidigare.

Nya Playstation 4 Pro har samma prestanda som gamla modellen

Sannolikt har Sony gjort små ändringar inuti Playstation 4 Pro. Förbättrad kylpasta mot grafikprocessorn, bättre kylfläns, effektivare fläktar, smartare värmeavledning. Gissningarna är många och troliga.

På utsidan finns inga direkta visuella indikationer på att du har fått den gamla eller nya Playstation 4 Pro. Inte mer än att strömkontakten in till själva konsolen har fått en annan form; nu samma som exempelvis Playstation 4 Slim och Xbox One-konsolerna.

Just i skrivande stund är nya Playstation 4 Pro endast tillgänglig i ett paket med Red Dead Redemption 2. Du bör absolut inte välja den gamla modellen om du har möjligheten till den nya – kolla runt lite före köp så att du får rätt.

Hur är då prestandan jämfört med ”gamla” modellen kanske du undrar?Det är identisk hårdvara i övrigt med samma specifikationer på insidan. Så de båda spelkonsolerna ska prestera identiskt. Här hade vi hoppas på lite uppskruvade siffror, men det verkar inte vara Sonys mål med CUH-7200

Läs mer om nyheten och se bilder på laddningskontakten på Slashgear.com.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.