Stöd för tangentbord och datormus till Xbox One Insider Preview

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Microsoft har släppt en ny Xbox One Insider Preview till beta-testare av mjukvaran för företagets spelkonsoler. Och med nya versionen följer det efterlängtade stödet för tangentbord och datormus.


Det första spelet som får officiellt stöd för tangentbord och datormus är Warframe. När stödet släpps kommer ett uppdrag att finnas i Xbox Insider Hub för den som vill testa själv.

Nämnvärt är att stödet måste aktiveras av spelutvecklarna. Så till en början kommer bara ett fåtal titlar ha stödet. Och många lär undvika det eftersom tangentbord och datormus ger vissa spelare en fördel mot de med handkontroll.

Tangentbord och datormus är så klart inte det enda nya som släpps med kommande versionen. Totalt listas fem ändringar i den officiella ändringsloggen.

  1. Ett problem där spel och appar inte uppdaterades automatiskt har fixats.
  2. Problem som gjorde att ljudet från spelkonsolen kunde bli felaktigt har fixats. Det gäller Game DVR och Mixer audio.
  3. Vissa användare upplevde att de blev spammade av en ”Welcome to Game Pass”-notifikation.
  4. En bugg som gjorde att spelkonsolen stängde av sig helt, trots att den var inställd på Instant On-läget, har fixats.
  5. En hel rad med stabilitetsfixar.

Versionsnumret 1811 indikerar att uppdateringen släpps i november 2018. Något exakt datum finns inte. Uppdateringen räknas som en mindre sådan, så hoppas inte alltför mycket på andra, större förbättringar.


Nu är det bara att hoppas på en snabb lansering. Ser du fram emot stödet för tangentbord och datormus, eller anser du att det är emot hur man använder en spelkonsol? Skriv en kommentar och berätta!