Red Dead Redemption 2 får en app till Android & iOS

red-dead-redemption-2-painted1

Red Dead Redemption 2 släpps till Xbox och Playstation den 26 oktober. När spelet är tillgängligt kan du ladda ner en kompanjonapp till din mobiltelefon. Den visar viktig information från spelet direkt till appen.


Red Dead Redemption 2 är ett massivt spel med 60 speltimmar bara till huvudstoryn. Sen tillkommer alla sidouppdrag och all tid för att undersöka områden. Räkna med att inte bli klar med spelet de första veckorna – åtminstone inte om du tänker gå igenom allt som finns att erbjuda.

Ett sätt att göra det lite lättare ute i vildmarken är att använda en ny kompanjonapp för Android och iOS. Den synkroniserar med Xbox och Playstation för att visa information i realtid om ditt spel.

Bland annat kan du ta bort gränssnittet i spelet på TV:n och visa samma information på mobiltelefonen istället. På så vis får du en mer cinematisk upplevelse om du vill ha det. Du kan också få statistik om din karaktär och läsa journaler på mobilen.

Kompanjonappen kan också ansluta till Rockstar’s Social Club. Där får du tillgång till spelets manual och kan läsa den officiella guiden till Red Dead Redemption 2.


Kompanjonappen till Red Dead Redemption 2 släpps den 26 oktober 2018 på Google Play Store och Apple App Store. Appen är gratis att ladda ner och använda, spelet däremot kostar så klart några hundralappar. Du kan köpa spelet på Microsoft Store eller Playstation Store om du inte vill ha spelet på skiva.

Tänk bara på att du måste ladda ner cirka 100 GB – så har du inte supersnabbt superfiber så tar det en stund.

Läs mer om nyheten på Rockstar Games officiella webbsajt.