Red Dead Redemption 2 kräver mer än 100 GB utrymme

red-dead-redemption-2-painted1

Red Dead Redemption 2 är ett av de mest efterlängtade spelen som släpps 2018. Spelet släpps den 26 oktober – och när det är redo för din spelkonsol bör du ha rejält med ledigt utrymme.


Tack vare en liten läcka med information vet vi att Red Dead Redemption 2 kräver extrema 105 GB med utrymme på din spelkonsols hårddisk. Det kan jämföras med exempelvis Assassin’s Creed Odyssey som ”bara” behöver 45 GB utrymme.

Om du har en spelkonsol med hårddisk på 1 TB är det kanske inte något problem. Men sitter du med en på halva det utrymmet blir det genast mer knepigt. Sannolikheten är större att du måste radera spel som du ogärna hade tagit bort annars.

Idag är det oklart om 105 GB bara gäller Playstation 4 och Xbox One, eller om en eventuell PC-version i framtiden får samma krav. Inte heller vet vi om siffran omfattar nerladdningsbart innehåll för Red Dead Online.

Red Dead Online stöder bara 32 spelare

En nämnvärd detalj om Red Dead Online är att utvecklaren Rockstar Games har tagit ett stort steg bort från ett annat spel de utvecklat – GTA Online. Närmare bestämt kring hur många samtidiga spelare som får vara med i varje match.


Upp till 32 samtidiga spelare är det som gäller. Anledningen? Rockstar Games satsar på kvalitet framför kvantitet; exakt hur deras påstående står sig när spelet faktiskt släpps återstår så klart att se.

En annan detalj värd att nämnas är att Red Dead Redemption 2 är låst till 30 bilder per sekund. Även på Playstation 4 Pro och Xbox One X. Och inte end på dessa spelkonsoler kan du räkna med en stabil bildvisningsfrekvens. Enda chansen till 60 fps eller stabil 30+ fps är PC – om spelet släpps där.