Sony ger upp – Fortnite stöder cross-play på Playstation 4

Fortnite

Sony har kritiserats hårt för sitt tidigare beslut att Fortnite-spelare på Playstation 4 inte får spela med andra på Xbox och Switch. Nu gör Sony en pudel och backar från beslutet.

Sony har lanserat ett beta-program för så kallat cross-play, eller korsspel, med andra plattformar. Alla som är med i programmet kan spela Fortnite på Playstation 4 tillsammans med andra spelare på Xbox och Switch.


Möjligheten är helt exklusiv för spelet Fortnite. Därmed är cross-play inte möjligt med något annat spel på Playstation 4. Oavsett så är det ett välkommet steg för eventuella framtida cross-play-möjligheter.

I ett officiellt uttalande säger Sony att de förstår att användarnas förväntningar på plattformen har ändrats, och att cross-play är viktigt för många fler än tidigare.

For 24 years, we have strived to deliver the best gaming experience to our fans by providing a uniquely PlayStation perspective. Today, the communities around some games have evolved to the point where cross-platform experiences add significant value to players.

Sony

Den japanska speljätten har tidigare sagt att Playstation 4 är den bästa plattformen för gamers, och att de därför inte vill öppna för cross-play med andra, sämre plattformar.

Dessutom menar Sony att de inte kan lova en optimal upplevelse med cross-play, eftersom de inte kan kontrollera innehållet på andra plattformar. En av de tidigare anledningarna till att Minecraft exempelvis inte fungerar i cross-play.

När beta-programmet avslutas och cross-play blir aktivt för alla är oklart. Men räkna med att det sker inom en snar framtid.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.