Sony har kritiserats hårt för sitt tidigare beslut att Fortnite-spelare på Playstation 4 inte får spela med andra på Xbox och Switch. Nu gör Sony en pudel och backar från beslutet.

Sony har lanserat ett beta-program för så kallat cross-play, eller korsspel, med andra plattformar. Alla som är med i programmet kan spela Fortnite på Playstation 4 tillsammans med andra spelare på Xbox och Switch.

Möjligheten är helt exklusiv för spelet Fortnite. Därmed är cross-play inte möjligt med något annat spel på Playstation 4. Oavsett så är det ett välkommet steg för eventuella framtida cross-play-möjligheter.

I ett officiellt uttalande säger Sony att de förstår att användarnas förväntningar på plattformen har ändrats, och att cross-play är viktigt för många fler än tidigare.

For 24 years, we have strived to deliver the best gaming experience to our fans by providing a uniquely PlayStation perspective. Today, the communities around some games have evolved to the point where cross-platform experiences add significant value to players.

Sony

Den japanska speljätten har tidigare sagt att Playstation 4 är den bästa plattformen för gamers, och att de därför inte vill öppna för cross-play med andra, sämre plattformar.

Dessutom menar Sony att de inte kan lova en optimal upplevelse med cross-play, eftersom de inte kan kontrollera innehållet på andra plattformar. En av de tidigare anledningarna till att Minecraft exempelvis inte fungerar i cross-play.

När beta-programmet avslutas och cross-play blir aktivt för alla är oklart. Men räkna med att det sker inom en snar framtid.

Kategoriserad i: