PUBG: Nu färre än 1 miljon samtidiga spelare

pubg-2018

PUBG ser en nedåtgående trend i antalet spelare. Och för första gången på ett år har PUBG gått under en miljon samtidiga spelare under en dag – en viktig milstolpe åt fel håll som indikerar på ett större problem för spelet.


PlayerUnknown’s Battlegrounds har haft mer än en miljon samtidiga spelare under 366 hela dagar. Som mest uppmättes hela 3,25 miljoner spelare i januari, men den siffran har sjunkit stadigt sedan dess.

Så pass att SteamDB bara registrerade 960 263 samtidiga spelare måndagen den 10 september. Det är forfarande en ansenlig siffra som bara Dota 2 uppnår, men frågan är hur länge PUBG kan fortsätta åtnjuta uppmärksamheten.

En bidragande faktor till att PUBG gick under en miljon samtidiga spelare just i måndags kan ha med Call of Duty: Black Ops 4 att göra. Spelet släpptes som en beta den dagen, och säkert har en del PUBG-spelare valt att prova Battlegrounds-läget i det spelet.

Dock har den nedåtgående trenden varit stadig, så även utan betan av Call of Duty: Black Ops 4 så skulle PUBG ha passerat inom kort.


Fortnite är största hotet mot PUBG

Den absolut största bidragande faktorn till det allt sämre intresset är utan tvekan konkurrenten Fortnite. Ett spel som omedelbart tog ledningen i spelgenren med ständiga, utmärkta uppdateringar och faktumet att spelet i grunden är gratis (vilket PUBG inte är).

Ett växande antal konkurrenter som vill ha del av kakan gör det inte bättre för PlayerUnknown’s Battlegrounds heller.

H1Z1 och The Culling är två renodlade battlegrounds-spel som åtnjutit en del intresse. Men de tunga konkurrenterna är Black Ops 4, GTA Online: Motor Wars och Battlefield V som alla tänker slå mot både PUBG och Fortnite.

Frågan är – har tåget gått och marknaden börjar tröttna, eller kommer även Fortnite se ett dalande intresse från 2018 och framåt? Vad tror du?