Nvidia Shield TV har fått stöd för 120 Hz med version 7.1

nvidia-shield-tv-2017

Nvidia har uppdaterat mediaspelaren Shield TV med stöd för 120 Hz-visning. Dessutom har användningen av tangentbord och datormus optimerats en hel del. Du kan ladda ner Shield Experience Upgrade 7.1 idag.

Nvidia Shield TV fortsätter att vara marknadens kanske absolut bästa mediaspelare; både för lokalt material och nätverksuppspelat.

Och med nya Shield Experience Upgrade 7.1 har Nvidia gjort Shield TV ännu bättre. Här är alla nyheterna som följer med uppdateringen:

  • Stödet för tv-apparater som klarar 120 Hz betyder att du får en mjukare och mindre ryckig uppspelning av exempelvis film. Tidigare låg stödet bara på 60 Hz vilket är mest använd idag i moderna tv-apparater.
  • Fjärrkontrollen har fått en snabbgenväg för att sätta din Shield TV i ett strömsparläge. Bara tryck Home + Back snabbt så går den ner i vila. Du slipper gå via menyerna och sparar därmed lite tid.
  • Shield Remote och Shield Controller har uppdaterats med senaste mjukvaran (klart vilka nyheter de ger).
  • Installerade applikationer och spel har uppdaterats med senaste versionerna.
  • GeForce NOW har fått en strömningsfunktion med stöd för in-gane-chatt, tangentbord och datormus.
  • Tidigare borttagna Nvidia Share har återuppstått. Därmed kan du åter igen ta skärmdumpar, spela in videoklipp och live-strömma dina spelsessioner på Twitch.
  • Vill du inte använda ett tangentbord med din Shield TV? Du kan även ansluta en mobiltelefon som fungerar som tangentbord och datormus för navigering.

När du starta din Nvidia Shield TV får du ett meddelande när Shield Experience Upgrade 7.1 finns att installera. Tänk på att ha ordentligt med batteri i din fjärrkontroll innan du sätter igång installationen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.