Annons

Google Chrome OS får stöd för Samba

Google uppdaterar Chrome OS med bättre stöd för nätverksanslutning till enheter med Windows, macOS och Linux.

Den senaste test-versionen av Chrome OS har inbyggt stöd för nätverksdelning via filtjänster som Samba. Det gör det betydligt enklare att skicka och ta emot filer från andra enheter i ett nätverk.

För att ansluta till en nätverksdelning öppnar du inställningarna i Chrome OS och väljer ”Network File Shares”. Fyll i adressen till delningstjänsten, användarnamn och lösenord. Klart.

Redan idag kan du installera en testversion av Chrome OS 70 för att prova den nya funktionen. Vi råder dig dock att avvakta ytterligare någon månad eller så för att instället installera den slutgiltiga, stabila versionen.

Sen tidigare har Google en officiell Samba-klient till Android. Appen finns inte längre att få tag på via Google Play Store, men den öppna källkoden är tillgänglig på GitHub och hela appen via APKMirror.

Har du en Chrome OS-dator, och vad tycker du om det nya stödet? Är det välkommet eller bryr du dig inte? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.