Misfit Vapor 2 – ny smartwatch med gammal teknik

misfit-vapor-2

Misfit Vapor 2 är en ny smartklocka med Wear OS och inbyggd GPS. Modellen finns i två storlekar och de ersätter befintliga Misfit Vapor som släpptes i oktober 2017.


Misfit Vapor 2 har den gamla SoC-kretsen Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Det är något av en besvikelse eftersom den är betydligt sämre än nyare Wear 3100 som nyligen släpptes.

Till den följer 512 MB RAM-minne och 4 GB inbyggt lagringsutrymme. Det finns även en inbyggd GPS för dina träningstillfällen. Modellen har även stöd för Google Pay i utvalda länder.

Storlekarna som du kan välja på är 46 respektive 41 millimeter. Den större har skärmstorleken 1,4 tum medan den mindre har en skärm på 1,2 tum.

Det finns även inbyggd pulsmätare, vattentålig design som klarar ner till 30 meters djup. I praktiken betyder det bara att du kan simma med smartklockan på grunt vatten enligt Misfit.


Inbyggd finns även ett litet lagringsutrymme för musik. Med det kan du spela låtar direkt till ett par trådlösa hörlurar – helt utan en mobiltelefon. Med en ansluten telefon kan du se inkommande samtal, meddelanden och alarm, bara för att nämna några saker.

Batteriet ska klara en hel dags användning enligt Misfit. Med i lådan följer en magnetisk laddare som gör det enkelt att ansluta och fylla på när batteriet börjar bli tomt.

Cirkapriset för Misfit Vapor 2 är 249 USD, vilket omräknat blir cirka 2 800 kronor. Det är en jämförelsevis hög prislapp bredvid exempelvis Samsung Galaxy Watch och Mobvoi Ticwatch Pro.