Skaffa en VPN-tjänst direkt via Firefox

mozilla-firefox-protonvpn-reklam

Mozilla har börjat visa reklam för VPN-tjänsten ProtonVPN i webbläsaren Firefox. Det rör sig om relativt liten spridning just nu för att testa om det är en gångbar väg framåt för att öka företagets intäkter.

  • Ett sätt för Mozilla att få in mer kapital till företaget
  • ProtonVPN är ett bra alternativ, men också ett dyrt sådant
  • Vi rekommenderar svenska VPN-tjänsten OVPN

VPN-tjänster anonymiserar ditt internetanvändare genom att tunnla all trafik via deras servrar. Det betyder att all data till och från din internetanslutna pryl döljs av kryptering, och att din IP-adress inte är synlig för andra.


Alla VPN-tjänster är inte lika bra och den som har otur kan välja ett alternativ som är osäker att använda. Det vill Mozilla förhindra genom att göra reklam för det kanske mest säkra och prisvärda alternativet på marknaden – enligt Mozilla.

ProtonVPN är ett företaget baserat i Schweiz. På sin webbsajt lyfter de fram säkerhet, integritet och frihet som de stora nyckelpunkterna för sin VPN-tjänst.

Huruvida det är bästa valet för dig går inte att svara på. Men Mozilla vill göra det riktigt enkelt att komma igång. Den som presenteras med möjligheten att skaffa ProtonVPN kan göra så direkt i Firefox. Priset är 10 USD per månad, vilket omräknat är runt 110 kronor inklusive moms.

Tekniksmart rekommenderar svenska OVPN

Så vem kan egentligen se det här erbjudandet från Mozilla? För att göra det krävs att du är bosatt i USA och råkar vara en av mycket få som valts ut för att se erbjudandet.

Här i Sverige är det alltså inte aktuellt. Men det gör så klart inget eftersom du lika gärna kan köpa en VPN-tjänst direkt via respektive tjänsts webbsajt. ProtonVPN är säkert ett mycket bra alternativ, annars hade Mozilla inte valt dem.

På Tekniksmart använder vi ett svenskt alternativ med hög säkerhet och stor tillgänglighet – nämligen OVPN. Använder du en VPN-tjänst? Vilket är det och varför valde du den? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.