Samsung straffar en av sina ambassadörer – med miljonböter

mirror-uk-samsung-iphone-ksenia-sobchak

Många är det som har skrattat åt kändisar när de använder en iPhone för att marknadsföra Samsung-telefoner på sociala medier. Inte minst på Twitter där vi har sett flera fall av detta pinsamma misstag. För ryska politikern Ksenia Sobchak kan just ett sådant misstag blir kostsamt.


  • Kan kosta henne 1,6 miljoner dollar – cirka 14,6 miljoner kronor
  • Visa en iPhone i TV när hon bara fick använd Samsungs telefoner
  • Oklart om hon behöver betala vad Samsung vill ha
  • Är svärdotter till Vladimir Putin

Ksenia Sobchak är en rysk politiker, TV-personlighet och skådespelerska. Hon sägs också vara svärdotter till ingen mindre än Vladimir Putin. Och efter ett pinsamt TV-framträdande kan hon också snart vara 14,6 miljoner kronor fattigare om hon fälls i domstol.

Hon har nämligen ett avtal med Samsung om att endast använda tillverkarens mobiltelefoner. Och när Ksenia Sobchak använde en iPhone medan hon visades på TV ansåg Samsungs advokater att det var ett solklart brott mot avtalet – och kräver 1,6 miljoner dollar i ersättning.

Ksenia Sobchak försökte tydligt dölja sin iPhone med både händerna och en bit papper. Men hon lyckades inte helt och visade tydligt i TV vilken mobiltelefon hon använde. Att ta fram sin iPhone framför miljontals tittar är en minst sagt dum idé när man inte ens får röra vid en.

Kommer Samsung att få några pengar för sina krav?

Den stora frågan är nu om Samsung kommer att fullfölja sina krav på miljonersättningen, och om de egentligen får se några pengar. Det vore inte oväntat om påtryckningar ovanifrån gav Ksenia Sobchak rätt i domstol.


Dock finns ytterligare bevis på att Ksenia Sobchak använt en iPhone vid flera andra tillfällen. Både på TV och under sociala arrangemang. Så med övertygande bevismaterial är frågan om hon kommer undan. Om inte så har hon sannolikt bränt alla sina broar hos den sydkoreanska tillverkaren.

Vi kan förstå om många är superfästa vid sina vanliga mobiltelefoner. Men om man säkert får riktigt bra betalat för att använda ett annat märke, hur svårt kan det vara att flytta allt dit och använda deras produkter ett tag?

Vad tycker du om den här nyheten? Är Samsung för hårda, eller har hon gjort ett väldigt stort övertramp? Skriv en kommentar och berätta!