Disney+ släpps under 2019 – men inte i Sverige

Disney

Filmtjänsten Disney+ släpps kring slutet på 2019. Det avslöjar Walt Disney Company via sin VD Bob Iger tidigare i veckan. Nyheten kom samtidigt som företaget presenterade sin senaste kvartalsrapport.


Disney+ (eller Disney Plus som vi även kan skriva) släpps till en början i USA och till starten kommer två nyproducerade serier. Disney har även en rad andra serier under produktion som väntas komma till Disney+ efter lanseringen.

De två nyproducerade serierna handlar om Cassian Andor från Rogue One: A Star Wars story, där Diego Luna spelar rollen som Cassian. Den andra handlar om Loki från Marvel-universumet, och givetvis är det Tom Hiddleston som åter igen axlar den rollen.

När Disney+ släpps är det inte utan konkurrens. Tungviktare som Netflix och Amazon Prime kommer inte att släppa taget om marknaden alltför enkelt. Men Disney har ett litet knep för att locka över användarna.

Bland annat planeras några av marknadens absolut största varumärken att landa på filmtjänsten.


Marvel försvinner från Netflix – visas bara på Disney+

Vad sägs om hela Marvel-universumet (som försvinner från konkurrenternas filmtjänster när Disney+ släpps) och Star Wars till att börja med? Och om köpet av 21st Century Fox går igenom kan Alien, Avatar, Die Hard och X-Men visas på Disney+ också.

Du kan redan idag anmäla ditt intresse för Disney+ på den officiella webbsidan. Gå in idag och klicka på ”Håll mig uppdaterad” så får du en notifikation när Disney har något att rapportera om filmtjänsten i framtiden.

På sidan hittar vi logotyperna för Disney, Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographics. Mycket lovande för framtiden, eller vad tycker du? Skriv en kommentar och berätta!