Grand Theft Auto V till Xbox Series X och Playstation (november 2021)

GTA V och GTA Online optimeras för nya spelkonsolerna till hösten

GTA V

Grand Theft Auto V, eller bara kort GTA V, släpps till Xbox Series X/S och Playstation 5 i november

Ett av de bäst säljande spelen någonsin – Grand Theft Auto V – optimeras med stöd för nyaste spelkonsolerna på marknaden.

Lästips: Minska laddningstiden i GTA Online – nytt knep

Den nya versionen av GTA V samt GTA Online får en mängd förbättringar som gör att spelen drar nytta av den fulla kraften i Xbox Series X/S och Playstation 5.

Men det är inte fastställt exakt vad de förbättringarna innebär i praktiken. Rockstar som är spelstudion bakom GTA V har inte avslöjat några större detaljer riktigt än.

Vad de har gått ut med officiellt är att GTA V och GTA Online kommer att “expanderas” och “förbättras”.

Det lämnar väldigt mycket utrymme för tolkning, men det är nog ingen högoddsare att vi får snabbare laddningstider, högre grafikkvalitet och mängder av andra buggfixar/optimeringar.

GTA V släpptes första gången 2013 till Xbox 360 och Playstation 3. Spelet har sålts i mer än 140 miljoner exemplar sedan dess och förbättrats stort för att fungera optimalt på PC, Xbox One-serien och Playstation 4.

Lästips: Naturtrogen grafik till GTA V med hjälp av maskininlärning (video)

Den 11 november är uppdateringarna till GTA V redo att släppas enligt Rockstar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.