Arlo visar nya säkerhetskameran Pro 5S 2K

Arlo Pro 5S 2K
Foto: Arlo

Arlo Pro 5S 2K är en ny säkerhetskamera med stöd för 2K-upplösning och HDR-inspelning. Den här modellen har 30 procent längre batteritid än tidigare släppta Pro 4 tack vare en helt ny och förbättrad insida.

Det finns totalt tre videolägen med upplösningarna 720p (HD), 1080p (full-HD) och 2K. Bildvinkeln är breda 160 grader (diagonalt) medan den inbyggda rörelsedetekteringen klarar 130 grader (horisontellt).


Det finns en inbyggd, digital zoom på 12x och säkerhetskameran kan spela in i mörker två inbyggda IR LED-lampor på 850 nm. En intressant detalj är att du får färginspelning även med IR-belysningen, vilket är ett steg upp från de många säkerhetskameror som bara klara svartvitt i mörker.

Givetvis kan du, precis som med de tidigare modellerna, spela in ljud och kommunicera med personer i rummet via inbyggda högtalare.

Med det inbyggda batteriet får du upp till åtta månaders användning på en laddning. Tänk på att tiden minskar drastiskt så fort du använder säkerhetskameran mer än vad Arlo menar är normalt bruk. Dessutom slits batteriet och du kommer att behöva köpa ett nytt med tiden.

Lansering av Pro 5S 2K är att vänta under våren 2023.

Lästips: Säkerhetskameror från Arlo slogs ut – molntjänsten låg nere

ARLO PRO 5S 2K: Viktiga specifikationer & detaljer

 • Maximal videoupplösning: 2K
 • Videoläge: 2K, 1080P, 720P
 • Videofunktioner: Auto Track & Zoom, HDR
 • Synfält: 160° diagonalt
 • Rörelsedetektering: 130° horisontell
 • Mörkerseende: 2 st IR LED (850 nm)
 • Digital Zoom: 12x
 • Ljud: Full Duplex 2-vägs
 • Batteritid: upp till 8 månader
 • Arbetstemperatur: -20 – 45 °C
 • Släpps: Våren 2023
Arlo Pro 5S 2K
Foto: Arlo

Arlo Pro 5S 2K fungerar med nya Arlo Secure-appen

Arlo planerar att lansera en ny och förbättrad Secure-app för Android och iOS. Den har ett omarbetat gränssnitt som är mer intuitivt att använda.

Appen får även ett ”Emergency Response Center” som ger en tydligt och snabbare överblick i krissituationer. Du får bättre kontroll när du styr kamerorna och kan även kontakta räddningstjänsten. ”Emergency Response”-funktionen ger status i realtid med uppdateringar via SMS eller telefonsamtal samtidigt som räddningstjänsten är på väg.

Andra nyheter är programmerbara så kallade triggers som kan aktiveras när något specifikt händer. Exempelvis om ett geofence-larm aktiveras, ett inspelningsläge ändras, vid specifika tidpunkter eller när ett larm går.

Nya Arlo Secure-appen har version 4.0 och släpps sent i november 2022.

Du hittar Arlo Secure-appen för din mobiltelefon här:

Via Arlo

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.