Apple slutar med FineWoven-tillbehör

Apple Finewoven
Foto: Nilay Patel, The Verge

Apple slutar att tillverka tillbehör av typen FineWoven. Det säger Apple-kännaren Kosutami på X (tidigare Twitter). I ett inlägg säger han att nedläggningen sker på grund av materialets dåliga hållbarhet.

Apple hade tidigare ett brett utbud av tillbehör tillverkat av läder. Men bolaget lade ner den linjen och introducerade FineWoven som ett mer miljövänligt alternativ. Tillverkat av 68 % återvunnen polyester menade Apple att FineWoven var ett “lyxigt och tåligt mikrotwill-material”.

Dessvärre för både Apple och användarna har FineWoven visat sig vara ett ruskigt dyrt och dåligt material. Recension efter recension visar att tåligheten är undermålig och för sina kronor är det inte värt att betala för tillbehören.

Ett misslyckande från Apples sida

Det här är inte första gången Kosutami läcke information om FineWoven-tillbehören, och han har haft rätt tidigare. Bland annat har han läckt Apples planer på Watch-armband och även iPhone-skal.

Sannolikheten är stor att den senaste läckan är korrekt. Både baserat på Kosutamis träffsäkerhet tidigare och faktumet att FineWoven är bevisligen ett dåligt material ur hållbarhetssynpunkt.

Om Apple lägger ner tillverkningen av tillbehören med materialet är det en tydlig indikation på att bolaget misslyckats med produkterna. Det kommer Apple aldrig erkänna fullt ut. Istället är det kunderna som drabbas och någon ersättningen kan vi inte räkna med.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.