Xiaomi Smart Band 8 är släppt – se allt nytt

Xiaomi Smart Band 8

Smart Band 8 är nya generationens aktivitetsarmband från Xiaomi. Modellen har en väl tilltagen skärm, mängder av digitala urverk och 150 valbara sportlägen för hälsospårning.

Xiaomi har marknadens kanske mest prisvärda aktivitetsarmband i Smart Band-serien. De senaste åren har företaget fullkomligt värkt ur sig modeller, år efter år.

Xiaomi Smart Band 8 kostar 39 euro

Smart Band 8 är inte revolutionerande på något vis. Men modellen tar allt som var bra i föregångaren Smart Band 7 och skruvar upp allt som var bra några steg till. Ett stabilt köp för 39 euro helt enkelt.

Skärmen är en OLED-variant på 1,62 tum och är exakt samma som finns i föregångaren Mi Band 7 (ja, vi vet, namnet ÄR annorlunda med Mi istället för Smart).

xiaomi smart band 8 lowres 2

Ovanpå skärmen sitter ett förbättrat glasskydd kallat Gorilla Glass 3 som hindrar repor. En ny, metalisk design ger aktivitetsarmbandet ett lite tåligare utseende.

På insidan sitter ett batteri på 190 mAh som ska upp till två veckors användning på en enda laddning. En stor nyhet är stöd för snabbladdning som gör att du kan ladda fullt på bara en timme.

Sensorerna är bland annat en 6-axlad, högprecisionssensor, ljussensor, pulsmätare och mer.

Vattentålig till 5 ATM

Ett aktivitetsarmband som inte är vattentåligt är inte värd sina kronor, men tacksamt nog är Smart Band 8 rejält vattentåligt enligt 5 ATM. Det betyder att du kan använda armbandet i regn och när du simmar.

Anslutningen till mobiltelefonen sker med Bluetooth 5.1 LE och du kan använda såväl Android som iOS.

Skärmen är skyddad med ett härdat glas enligt 2.5D, men det är inte speciellt hårt och repar enkelt. Ett ordentligt skärmskydd av glas med tillhörande ram är att rekommenderas.

Du kan läsa mer och se fler specifikationer på den officiella produktsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.