Rapporter om att iPhone 15 Pro & 15 Pro Max blir extremt varma

Apple iPhone 15 Pro Max

Det rapporteras allt mer om hur iPhone 15 Pro och 15 Pro Max överhettar i vissa situationer, och nu växer kritiken efter att telefoner blivit så varma att användarna ogärna vill hålla i dem.

På Twitter (X) skriver allt fler om problemet med snabb värmeutveckling när iPhone 15 Pro och 15 Pro Max bland annat snabbladdas. En användare säger att ”jag trodde att andra överdrev, men det här är verkligen inte bra” och en annan säger att ”det här är galet, iPhone 15 Pro kan nå temperaturer på 48 grader”.

Det är inte heller isolerade händelser vi pratar om, utan rapportera från hela världen som ventileras på Apples egna forum, Reddit och Twitter (X).

Tacksamt nog verkar det inte som att alla med en iPhone 15-telefon är drabbade. Vissa säger att de inte uppmärksammat några problem och med billigare modellerna iPhone 15 och 15 Plus verkar det inte finnas några problem alls.

Analytiker: Apple kompromissar för att hålla nere vikten

Exakt varför de nya telefonerna blir mycket varma vet vi inte. Men analytikern och Apple-kännaren Ming-Chi Kuo säger att det kan handla om kompromisser kring värmeavledningen som ställer till det.

Kuo säger att ”den primära anledningen troligtvis är kompromisser i värmeavledningen för att kunna nå lägre vikt, exempel är en minskad yta för värmeavledning och att ramen är av titan […]”.

Tydligt översatt så handlar det potentiellt om att Apple har tagit genvägar för att hålla nere vikten.

Vad det däremot inte ska handla om är den nya A17 Pro-kretsen säger Kuo. De analyser som han utfört pekar på att 3nm-processen som TSMC använder inte är en bidragande faktor.

Via TechRadar

Apple svarar på kritiken

Uppdatering: 1 oktober 2023

Apple har äntligen svarat på kritiken om överhättade iPhones. I ett uttaland säger företaget att en bugg i iOS 17 är anledningen och det utlovas en lösning med kommande uppdateringar till operativsystemet.

Till flera sajter säger Apple också att det är tredjepartappars fel att det händer. Bland annat nämns Uber, Instagram och Asphalt 9 som tre av bovarna i dramat.

Både utvecklarna av apparna och Apple arbetar nu för att lösa problemet så fort som möjligt.

Via AndroidAuthority

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.