Outlook-appen får Authenticator-funktion (skapa MFA/2FA-koder)

Microsoft Outlook

Microsoft planerar att uppdatera mejlklienten Outlook för Android och iOS med en ny säkerhetsfunktion. Enligt en officiell tidsplan för Microsoft 365 så kommer appen att få funktionen ”Authenticator Lite” i mars 2023.

Vad det betyder är att Outlook-appen kan generera säkerhetskoder för MFA-inloggning så att du inte behöver en extra app för det. Så kallad ”Multi-Factor Authentication”, eller bara MFA, betyder att du både har användarnamn och lösenord i kombination med en genererad säkerhetskod som ständigt uppdateras i din app.

Authenticator Lite (in Outlook) is a feature that allows your users to complete multi-factor authentication (MFA) for their work or school account using the Outlook app on their iOS or Android device.

Microsoft

Lästips: Google Authenticator – tänk på detta INNAN du byter mobiltelefon

MFA-inloggning ser lite olika ut beroende på vilken tjänst och sajt du använder. Vissa skickar ut ett SMS med en ingångskod, andra kräver att du genererar en kod via en Authenticator-app.

Microsoft och Google har båda MFA-appar som tillsammans har laddats ner och används av miljontals användare världen över. Undertecknad använder Google Authenticator som fungerar mycket bra exempelvis.

Outlook-appen är redan en av de absolut bästa för både Android- och iOS-användare. Att Microsoft bygger in stöd för MFA-koder är högst välkommet. Frågan är dock om det kommer att få de som redan har en app att byta – vi tvivlar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.