Microsoft: GPT-4 med fokus på video visas nästa vecka

Light rods ai
Christopher Burns, Unsplash

Microsoft planerar att visa GPT-4 under den kommande veckan. Enligt uppgift så kan fokus ligga på automatiskt genererade videor med hjälp av artificiell intelligens.

GPT-4 bygger på den AI-teknologi som introducerades av OpenAI under 2022 och som redan används i en mängd tjänster idag, som ChatGPT.

Där den nuvarande versionen fokuserar helt på att skapa text så kan GPT-4 vara bättre anpassad för video och andra typer av automatiskt genererat innehåll. Det är alltså en större uppdatering av den bakomliggande AI-tekniken.

We will introduce GPT-4 next week, where we have multimodal models that will offer completely different possibilities – for example, videos.

Andreas Braun, Microsoft

Lästips: AI kan upptäcka covid-19 genom att analysera din hosta

Det är samtidigt troligt att GPT-4 kommer att optimeras för bättre energieffektivitet eftersom det krävs mer av hårdvaran för att generera videomaterial jämfört med text.

Microsoft har redan från start varit en nära allierad med OpenAI och investerat stora pengar i att förbättra AI:n. Den har byggt in i sökmotorn Bing vilket genererade 100 miljoner nya användare på mycket kort tid och finns även i webbläsaren Edge.

Via Heise

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.