Fortnite kräver Windows 11 eller 10 på PC

Fortnite 2023 Chapter 4 Season 2

Om du spelar Fortnite så bör du veta att spelstudion bakom den otroligt populära speltiteln nu har skruvat upp systemkravet lite. Närmare bestämt så måste du ha antingen Windows 10 eller Windows 11 om du vill använda allt det senaste som nya uppdateringen erbjuder.

Anledningen till att systemkraven ändras har med den senaste Mega-säsongen som släpptes den 10 mars. Rent tekniskt kan du faktiskt köra Fortnite på äldre Windows-versioner, men om du vill se alla nya och coola cyberpunk-inspirerade saker så är det Windows 10 eller senare som gäller.

Lästips: Nya Fortnite-trofen är tillverkad av Swarowski

Ändringen kommer inte som någon större nyhet för den som är lite bevandrad inom gamingvärlden. Epic Games berättade redan i december förra året att det var på gång när de avslöjade detaljer om Fortnite Chapter 4 Season 2.

Om du sitter på en dator med Windows 7 eller Windows 8 så finns en genväg för att få föremål som erbjuds under säsongen.

Du kan exempelvis spela via Nvidia GeForce Now som är en molntjänst där Fortnite fungerar. Då är det som om du använder nyare Windows-versioner oavsett vilken pryl du spelar från. Win!

Faktum är att du kan spela Fortnite på din iPhone och iPad med Xbox Cloud Gaming och GeForce Now om du vill. De plattformar som stöds officiellt är Windows, Playstation, Xbox, Switch och Android.

Läs mer om nyheten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.