Nu kan du spela Fortnite på iPhone och iPad via Xbox Cloud Gaming

fortnite logo 2 2020

Spela Fortnite på din iPhone eller iPad med Xbox Cloud Gaming. Det är helt kostnadsfritt och allt du behöver för att komma igång är ett Microsoft-konto och en internetanslutning.

Den nya möjligheten att strömma Fortnite till din Apple-pryl är möjligt tack vare ett nytt samarbete mellan Microsoft och Epic Games. Idag stöds 26 länder och Sverige är ett av dem.


Lästips: Fortnite stöder nu 120 fps med Xbox Series X & Playstation 5

För att spela Fortnite med Xbox Cloud Gaming så gör du följande:

  1. Öppna webbläsaren på din mobiltelefon, surfplatta eller dator (iOS, iPadOS, Android och Windows stöds)
  2. Gå till xbox.com/play
  3. Logga in på ditt Microsoft-konto
  4. Välj Fortnite och börja spela

Svårare än så är det inte. Xbox Cloud Gaming kringgår Apples restriktioner som hindrar Fortnite-appen från att fungera på iOS och iPadOS.

Nämnvärt är att du inte behöver några extra konton och inte heller ladda ner något som måste installeras. Allt strömmas direkt via Microsofts servrar via internet till din enhet.

Restriktioner som effektivt stoppade de 116 miljoner månatliga spelare som körde Fortnite när Apple stängde dörren. 73 miljoner hade iOS eller iPadOS som enda alternativ vid tillfället.

Lästips: Spela Fortnite på iPhone & iPad med Geforce Now – nu kan du (2022)

Microsofts målsättning är att kunna erbjuda tre miljarder människor fritt spelande med Xbox Cloud Gaming i framtiden. Fortnite är det första spelet av typen Free-To-Play som erbjuds på det här sättet via speltjänsten. Fler är att vänta framöver.

Läs mer om att spela Fortnite på din iPhone eller iPad hos Microsoft här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.