Amazon slutar sälja filmer, musik & e-böcker på Android

Amazon
Foto: Christian Wiediger, Unsplash

Amazon stoppar all bokförsäljning via Play Store. Anledningen är den policyändring som Google gjorde nyligen. Rent praktiskt betyder det att dina e-böcker numera måste köpas via webbläsaren eller en Kindle.

Policyändringen som Google har gjort betyder att Amazon och alla andra e-boksaktörer måste ge företaget en del av intäkterna vid varje försäljning. Hela 30 procent mer specifikt.


Lästips: Stäng av reklamen i Amazon-appen – så slipper du notiserna

Det gäller alla aktörer som säljer för mer än 1 miljon dollar årligen.

amazon kindle paperwhite 2021 reading
Ska du köpa e-böcker till din Kindle? Det är inte längre möjligt på Android.

Det rapporterar webbsajten BBC som även säger att Amazon stoppat försäljningen av digital musik, filmer och serier via Play Store och Amazon-apparna för Android.

Du kan fortfarande se, läsa och lyssna på redan köpt material; däremot går det alltså inte att köpa något.

Amazon hänvisar alla berörda användare till att köpa allt framtida, digitalt material via webbläsaren, en dator eller Kindle-enhet.

Läs mer om nyheten på BBC:s webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.