Fortnite stöder nu 120 fps med Xbox Series X & Playstation 5

fortnite logo 2 2020

Fornite kan nu köras i 120 fps om du spelar på Xbox Series X eller Playstation 5. Och om du har en tv som stöder så hög bildvisningsfrekvens.

Redan när Xbox Series X och Playstation 5 släpptes tidigare i november så var Epic Games snabba med att uppdatera Fortnite.

Då släpptes bland annat stöd för 4K-upplösning med 60 bilder per sekund och dynamisk grafik till Fortnite. Och nu kommer nästa stora uppdatering.

Med ett speciellt ”120FPS Mode” kan du pressa upp bildvisningsfrekvensen till dubbla hastigheten mot vanliga 60 fps. Det gör att du får en snabbare, mer responsiv bild – men inte helt utan negativa sidoeffekter.

Istället för 4K så minskar upplösningen till 1440p. Det minskar detaljrikedomen och skärpan. Samtidigt reduceras vissa grafiska effekter som skuggor, olika former av bildbehandling och avståndsvisningen minskar.


Även Xbox Series S stöder hög bildvisningsfrekvens. Här stannar upplösningen på bara 1080p och grafiken försämras ytterligare för att den svagare hårdvaran ska hänga med.

Uppdateringen installeras automatiskt till Fortnite på din spelkonsol. Den är redo i skrivande stund och bör finnas på din spelkonsol inom kort – om du inte redan har fått den.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.