Google Home Max slutar tillverkas – fortsätter få uppdateringar

Google Home Max

Google Home Max slutar tillverkas efter ungefär tre år på marknaden. Det betyder att den stora, kraftfulla smarthögtalaren inte längre går att köpa från Google – nya uppdateringar till mjukvaran kommer dock att forsätta rulla in.

Google Home Max är något av ett monster i högtalarväg. Modellen är stor, spelar högt och tar rejält med plats i rummet. Det är också en rejält kostsam högtalare jämfört med många andra modeller på marknaden idag.


Efter lanseringen av senaste Nest Audio så har utrymmet för Home Max minskat i produktuppsättningen, och föga förvånande för många får högtalaren nu stryka på foten. Du kan få två Nest Audio till priset av en enda Home Max.

Och nyheten betyder följande för tilltänkta köpare och befintliga ägare:

  • Google Home Max går inte längre att köpa när högtalaren är slut i lager hos butikerna
  • Google Home Max (och Home) har fortsatt stöd hos Google med flera planerade uppdateringar till mjukvaran
google nest audio front 2020
Nest Audio ersätter Home Max – inofficiellt.

Google är väldigt tydliga med att företaget inte tänker lämna befintliga Home Max-ägare i sticket. Högtalaren slutar INTE fungera och kommer att underhållas regelbundet. Så här säger Google i ett meddelande om saken:

Befintliga Google Home Max-ägare behöver inte vara oroliga då inget ändras i deras tjänst. Vi kommer att fortsätta erbjuda uppdateringar och säkerhetsfixar till alla Google Home Max-enheter.

Google borde verkligen förstå användarnas oro, för företaget är riktigt duktiga på att stänga ner populära tjänster och produkter (och många kanske inte fullt så populära).

Kanske kommer ni ihåg Google Wave, Google Reader, Google Plus och Inbox by Gmail? I december 2020 slutade Google Play Music fungera, en musiktjänst som ersattes av YouTube Music.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.