Polk Assist är en smart högtalare som stöder Google Assistant

polk assist

Tillverkaren Polk Audio lanserar en smart högtalare för Google Assistant. Högtalaren är designad för maximal ljudkvalitet och kostar runt 2 200 kronor.

  • Smarta och enkla uppdateringar via Google Home
  • Ska kunna fylla ett rum med ljud utan problem
  • Fungerar sömlöst med andra Chromecast-aktiva högtalare
  • Allt du behöver för att komma igång är Google Home-appen

Högtalaren heter Polk Assist och har inbyggt stöd för både Google Assistant och Chromecast. Modellen använder en 1-tums diskant och 3.5-tums woofer. Det finns inga uppgifter om hur kraftfull modellen är, men enligt Polk Audio ska den kunna fylla ett helt rum med ljud utan problem.

Polk Assist är den första högtalaren från tillverkaren med certifiering för Android Things System-on-Modules. Det betyder regelbundna uppdateringar till mjukvaran med säkerhets- och funktionsförbättringar.

Kompatibla appar som fungerar direkt med Polk Assist är bland annat Spotify, Google Play Music, Pandora, TuneIn, NPR och iHeartRadio.

[bs-quote quote=”Polk Audio är dedikerade till att släppa premiumklassade ljudprodukter med stöd för Google Assistant och Chromecast.” style=”style-5″ align=”right”][/bs-quote]

Eftersom Polk Assist har stöd för Chromecast kan den anslutas till en grupp med flera andra högtalare och skapa en större multiroom-upplevelse.

Polk Assist fungerar sömlöst med befintliga Chromecast-aktiva högtalare från Polk. Det omfattar bland annat MagniFi Mini och MagniFi Max.

Allt som behövs för att komma igång med högtalaren är Google Home-appen på en Android- eller iOS-telefon. När appen är installerad sköts alla inställningar och den initiala registreringen av högtalaren där.

Eftersom högtalaren stöder Android Things System-on-Modules kan du vänta dig regelbundna uppdateringar via Google Home-appen. Du behöver inte fundera på det själv – Google kommer att sköta hela den biten automatiskt.

Polk Assist kostar från cirka 2 200 kronor inklusive moms. Modellen släpps under juni månad. 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.