Microsoft Office har fullt stöd för Apples nya M1-datorer

microsoft office logo 2019 new

Nu fungerar Microsoft Office-apparna optimalt på Apples senaste datorer med M1-processorn. Den 15 december uppdaterades apparna med fullständigt ARM-stöd.

Nya versioner av Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook har släppts till macOS.

Den stora nyheten är officiellt stöd för Apples nya datorer med M1-processorn. Stöd som betyder att apparna inte behöver använda Rosetta 2 för att emulera körningen, utan de har fullt ARM-stöd.

Fördelen är att apparna startar snabbare och fungerar mer optimerat med lägre prestandaförlust än tidigare. Vilket är mycket välkommet inte minst för den som gärna öppnar kalkylark på tusentals rader.

Tänk på att det nya stödet endast gäller grunduppsättningen med appar i programsviten. Allt utanför det fungerar så klart emulerat, men inte lika väl som exempelvis Word och Excel.

Lästips: Pixelmator Pro är optimerad för Apple M1 – ny design & Neural Engine

Microsoft har sagt att de arbetar på en ny, förbättrad version av Microsoft Teams. Exakt när den kommer är oklart, men det är ett pågående arbete så förhoppningsvis dröjer det inte länge.

För att uppdatera apparna använder du antingen Mac App Store eller Microsoft AutoUpdate, beroende på hur du installerade Office-apparna på datorn.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.