Pixelmator Pro är optimerad för Apple M1 – ny design & Neural Engine

pixelmator pro v2 macos big sur 2020

Pixelmator Pro har uppdaterats för Apple M1. Den populära appen för bildredigering har samtidigt fått ett ansiktslyft med ny design.

Pixelmator Pro har uppdaterats till version 2.0. Från den 19 november 2020 kan du ladda ner den nya, förbättrade versionen från App Store.

Den stora nyheten med version 2.0 av Pixelmator Pro är att appen har optimerats för Apple M1-bestyckade datorer. Du behöver alltså inte förlita dig på emuleringsverktyget Rosetta 2 som med exempelvis Photoshop.

Med version 2.0 kan Pixelmator Pro dra full nytta av den nya, 16-kärniga Neural Engine-kretsen i Apple M1. Den gör att maskininlärning blir mycket kraftfullare och Pixelmator Pro kan göra funktioner som ML Super Resolution nämnvärt snabbare.

En annan nyhet är att ikonen till Pixelmator Pro har förändrats så att den är mer i linje med appen för iOS och iPadOS.

Och slutligen har Pixelmator Pro fått ett omarbetat gränssnitt för macOS. Hela designen har fått ett nytt utseende som är bättre anpassat för macOS Big Sur.

Utvecklaren kallar nya designen för ”helt ny och mer refinerad och modern”.

Om du är nyfiken på detaljer om alla nyheter så hittar du mer att läsa på Pixelmators officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.